1. Codul Muncii
art.60
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
.....
e) pe durata concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;
.....
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.
2. OUG 111/2010
art.25
......
(2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
a) salariatei/salariatului care se află, după caz, în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
......
art. 7. (3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu 6 luni, după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.
(4) Prevederile alin. (2) şi (3) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.
2. Avand in vedere textele de lege sus mentionate, reiese ca in situatia falimentului societatii angajatoare o persoana aflata in CCC poate fi concediata.
Mulțumesc frumos
Am primit o foaie ca se desființează locul de muncă ca urmare a vânzării autorizațiilor de funcționare și că mă aflu în preaviz 20 de zile cu toate că eu sunt in CCC,se mai specifică ca societatea urmează să intre în faliment