avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestarea unei amenzi de circulatie pentru probleme ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestarea unei amenzi de circulatie pentru probleme la redactarea PV

Am primit pe 03.12.2016 o amenda pentru depasirea vitezei in judetul Mures, langa Sighisoara. Mergeam cu 79 km/h intr o zona de 50 km/h prost semnalizata. Azi am primit recomandata acasa si procesul verbal are niste probleme - neconsemnarea obiectiilor mele si absenta unui martor cu datele personale mentionate (eu am refuzat sa semnez pv pt ca politistul era singur si nu mi s a parut ok). Intrebarea este: merita sa contest pe baza celor de mai sus si sa risc plata amenzii in cuantum intreg? Pot plati jumatate din amenda in 48 de ore si apoi sa contest si sa cer returnarea banilor? Ajutati ma cu un sfat, va rog!
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 08:00, 13 Decembrie 2016
1. Puteti achita 1/2 din valoarea minimului amenzii in 48 de ore si puteti formula contestatie.

2. Probabil ca la rubrica privind observatiile dvs a trecut ”nu are obiectiuni”. Lipsa unui martor nu are relevanta, cu atat mai mult cu cat exista inregistrarea video.

Cred ca ar fi bine sa achitati 1/2 din minimul amenzii si sa nu formulati contestatie fara niciun suport. Riscati sa primiti amenda si din partea instantei pentru introducerea cu rea credinta a contestatiei.
Nu riscati nici o amenda din partea instantei. am formulat zeci de contestatii in materie contraventionala doar pentru a tergiversa aplicarea sanctiunii dispuse prin pv/Puteti sa achitati jumatate din cuantumul amenzii si sa formulati contestatie , urmanand ca in cazul in care aveti castig de cauza sa recuperati suma platita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare drept conducere auto victoriatofan victoriatofan Daca mi s-a luat permisul auto fiindca am depasit cu 1 km limita maxima a vitezei legale (adica 51 km.) si am facut contestatie la judecatorie, daca nu platesc ... (vezi toată discuția)
Plata amenzii contraventionale barnex barnex Am 2 intrebari: 1. Este adevarat ca daca depun o contestatie in termen de 48 ore de la intocmirea PV , atunci in cazul in care pierd eventual procesul, ... (vezi toată discuția)
Amendă auto, aplicare eronată sancțiune. ce șanse de reușită ar avea contestarea pv? eduard1987 eduard1987 Buna ziua Am primit o amenda auto ptr depasirea vitezei legale pe un tronson de drum cu 70km/h limita. Amenda este pentru viteza de 86km/h, scrisa si in PV ... (vezi toată discuția)