Buna dimineata ,am o poprire de 3200 ,eu sunt pensionat pe caz de boala am o indemnizatie de handicap si o indemnizatie de hrana si mai am un contract de munca cu 2 ore luna , am avut veniturile pe card cand ,am schimbat nu mai primesc pe card deoarece nu inteleg de ce se contrazic intre iele institutiile ,prima data mi sa oprit din pensia de 400 (care de fapt este 1 leu restu de 399 spune ca e sociala) 140 ,acum ca primesc la posta de ce nu se mai opreste ? Am inteles ca din indemnizatii nu se pot opri ,nu mai inteleg ,mentionez ca cine ma angajat mia spus ca trimite din 150 din salariu 50 lei la poprire , la ce sa mă astept ? Deci primesc lunar pensie invaliditate 400, indemnizatie de handicap 272, indemnizatie hrana 480 si un salariu de 150 ( din care îmi da 85 lei deoarece mia zis ca trebuie să-mi dea 125 in mana si acum cu porirea ...) Va rog din suflet vreau să-mi explicati si mie cum e legat daca se poate daca au voie sa îmi oprească ce si cum . Va multumesc anticipat.Bogdan
Pe viitor să nu mai cereți virarea pensiei și indemnizației de handicap prin cont bancar.
Băncile nu-și protejează clienții.
Atât pensia, cât și indemnizația de handicap să le primiți pentru tot restul vieții numai prin Poșta Română, pentru că prin acest serviciu banii vă sunt garantați 100%.
Pensia poate fi poprită numai dacă depășește 50% din salariul minim NET pe economie, adică în prezent numai diferența de peste 465,50 lei.
Indemnizația de handicap și bugetul complementar, su pot fi urmărite pentru nici un fel de datorii, astfel că nici 1 bănuț din aceste drepturi nu poate fi poprit.