avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj mostenire intre frati.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj mostenire intre frati.

Buna ziua.

Mama mea este data in judecata de fratele ei pentru apartamentul parintilor(bunicilor mei) care au decedat acum 10 ani. Succesiunea este facuta si amandoi au dreptul la jumatate din apartament. Voiam sa va intreb ce optiuni avem. Exista cumva cazuri in care el sa poata pierde dreptul lui la jumatate din apartament? Mentionez ca el nu a mai avut legatura cu bunicii mei si cu acest apartament de 15-20 de ani si momentan ne aflam intr-o situatie mai dificila, tatal fiind bolnav si pensionat pe caz de boala.
Intrebarea mea este daca exista vreo posibilitate ca fratele mamei sa piarda dreptul la jumatate din apartament. Daca da, care este aceasta.

Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: roni77 , utilizator 10:43, 13 Decembrie 2016
Nu poate sa piarda dreptul de proprietate obtinut prin mostenire.
Pentru a intra in posesia cotei fratelui sora trebuie sa ii plateasca o sulta reprezentand valoarea in bani a cotei acestuia.
Presupun ca este un partaj, e pacat sa mergeti prin instanta, mama nu se poate intelege cu fratele? Cine sta acolo? Mai aveti vreo alta locuinta?
AVLIL a scris:

Presupun ca este un partaj, e pacat sa mergeti prin instanta, mama nu se poate intelege cu fratele? Cine sta acolo? Mai aveti vreo alta locuinta?

Momentan familia noastra sta acolo. Pe cale amiabila s-a incercat cu cedarea unui alt teren in bucuresti(care nu se poate vinde pentru ca zona este foarte greu accesibila). Si situatia sociala este destul de grea, tatal fiind pensionat pe caz de boala cu o pensie prea mica si din salariul mamei nu se poate face un credit sa se plateasca jumatate din apartament. Este singura locuinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare copil proaspăt major din locuință Hakai13 Hakai13 Există posibilitatea ca un copil de 18 ani sa fie evacuat din locuința în care se află alaturi de o mamă soră (in vârstă de 20de ani,însărcinată)? ... (vezi toată discuția)
Imi trebuie un executor in cazul unei procuri de cedare de drepturi contra incasarii unei sume de bani? donca donca Situatia pe scurt: -Frate (X), sora (Y) si mama (Z) au certificat de mostenitor dupa decesul tatalui in care, printre altele, include: a.un spatiu comercial ... (vezi toată discuția)
Anulare act de cedare imobil popa tiana popa tiana Buna ziua ,as dori sa stiu daca se poate anula un act de cedare .Mama a facut un act de cedare fratelui meu dupa moartea primului ei sot( tatal fratelui meu), ... (vezi toată discuția)