avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cum pot cumpara ca persoana juridica de la o persoana ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cum pot cumpara ca persoana juridica de la o persoana fizica

PFA neplatitor de TVA , contabilitate in partida simpla, pot cumpara o imprimanta second hand , de la o persoana fizica ? Pentru imprimanta exista factura si garantie.
1) Cum trec cheltuiala in registrul jurnal de incasari si plati?
2) Pers. respectiva trebuie sa plateasca impozit pe banii incasati pe imprimanta?
Cel mai recent răspuns: Elena 47 , utilizator 17:40, 14 Decembrie 2016
Buna ziua,

Puteti sa o cumparati. Consider ca ar trebui sa faceti contract de vanzare - cumparare si chitanta ca si documente justificative. Suma platita o treceti la cheltuieli deductibile. Persoana fizica nu trebuie sa plateasca impozit daca nu este inregistrata in acest scop la autoritatile fiscale - nu exercita astfel de activitati in mod constant, nu este comerciant, daca nu este PFA, societate, etc.

O zi buna!
Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2016
Ionita Loredana Avocat, Avocat
multumesc de raspuns .Contractul de vanzare -cumparare sa inteleg ca se face la notarNu inteleg cine imi da chitanta
Buna ziua,

Puteti face contractul si sub semnatura privata, nu neaparat la notar. Iar chitanta ar trebui sa provina de la persoana fizica, sa fie o chitanta de mana din care sa rezulte ca a primit pretul.

O zi buna!
multumesc frumos !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa cu sediul la domiciliu grandanat grandanat Vreau sa-mi infiintez un PFA cu sediul profesional la adresa de domiciliu insa nu sunt eu proprietar pe imobilul in cauza ci parintii mei. In acest caz ce ... (vezi toată discuția)
Contabilitate intreprindere individuala Andrey23 Andrey23 Recent am deschis un II am de pus declaratia 220 norma de venit, am primit decizia de impunere, am facut deja achizitii pe II-ul deschis si as vrea sa stiu de ... (vezi toată discuția)
Evidenta contabila legendkiller legendkiller Buna seara, Mi-am facut un PFA in sistem real, impozit 16% pe profit. Ma ocup de gazduirea paginilor web, mai exact hosting. Pentru eliberarea facturilor, ... (vezi toată discuția)