avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despagubire in urma exproprierii unui teren pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despagubire in urma exproprierii unui teren pentru cauza de utilitate publica

Vreau sa stiu in conformitate cu ce prevederi legale se realizeaza exproprierea unui teren care urmeaza a fi utilizat pentru constructia unui drum public. Primaria, care se ocupa de masuratori, nu a initiat nici o negociere si vrea sa ocupe abuziv acest teren, fara expropriere, ascunzandu-se in spatele motivatiei de "utilitate publica". Stiti cumva cum se calculeaza despagubirea intr-un astfel de caz? Trebuie sa consult o firma de cadastru? Mentionez ca deja am fost somata verbal sa-mi ridic gardul care imprejmuieste proprietatea. Nu vi se pare un abuz? Ce ar trebui sa fac?
Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 16:54, 2 Septembrie 2009
Legea nr. 33/1994 reprezinta actul normativ ce se refera la expropierea pt cauza de utilitate publica.
Procedura exproprierii poate fi insa evitata de parti daca se realizeaza un transfer amiabil al dreptului de proprietate,dar in situatia dvs nu pare a fi cazul...In cazul in care partile convin doar asupra modalitatii de transfer,dar nu si asupra despagubirilor,instanta va lua act de intelegere,continuand cu procedura de stabilire a cuantumului despagubirilor. Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce e de facut tete.airam@yahoo.com tete.airam@yahoo.com suntem mai multe persoane care avem in proprietate cate 1000 de m teren intabulate cu titlu de proprietate ---acest teren este in extra vilan --si cu ... (vezi toată discuția)
Utilitatile altora pe terenul meu batzik batzik Am un teren pentru care doresc sa fac un puz. Problema mea e urmatoarea: Vecinii si-au tras utilitatile prin el, si acum imi cer sa le donez bucata pe care ... (vezi toată discuția)
Dezafectarea de la utilitatea publica - acte de reconstituire a dreptului de proprietate RazvanAlexandru RazvanAlexandru Pot fi considerate actele de reconstituire a dreptului de proprietate pe legea 18 ca reprezentand tocmai o dezafectare de la utilitatea publica a bunului ... (vezi toată discuția)