avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfintare post-oferta alt post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfintare post-oferta alt post

Buna ziua,
Am fost instiintata ca mi s-a restructurat postul in luna iulie,am mai fost o zi la serviciu,apoi am intrat in concediu medical,avand probleme cu sarcina.
Am primit notificare de preaviz in perioada concediului medical,in luna august in temeiul art.58, coroborat cu art.65 si 66 din codul muncii.Perioada de preaviz este 15 zile lucratoare,in conformitate cu prevederile art.73 din codul muncii. Cand se termina concediul medical cat va fi perioada de preaviz? Cea din notificare de 15 zile lucratoare sau 20 zile lucratoare?
Acum desi sunt inca in medical mi-au trimis o comunicare ca imi ofera alt post,dar in alta localitate,in conditiile in care sunt gravida si mai ales ca prezint sarcina cu risc.In comunicare mi se spune ca in termen de 10 zile lucratoare sa comunic in scris consimtamantul cu privire la locul de munca oferit.
Daca refuz postul,mai beneficiez de somaj?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:50, 18 Septembrie 2009
Ati anuntat angajatorul ca sunteti insarcinata?
Am anuntat in scris,cu nr. de inregistrare,dovada de la medicul ginecolog,inainte sa-mi desfiinteze postul.Nu a interesat pe nimeni starea mea,desi se stia ca am probleme cu sarcina,le-am zis verbal,nu a venit medicul de medicina muncii,nu s-a intamplat nimic.
Dar nici nu ma lasa sa stau linistita in medical.Responsabila de la Resurse Umane imi greseste adeverintele cu zilele de medical,trece mai multe,i-am zis telefonic,pe mail si ea tot gresit imi trimite adeverintele,uneori mi le trimite dupa 12 zile,desi eu am nevoie la externarea din spital,etc.M-am saturat! Este o problema ca am ramas insarcinata!
Daca refuz postul mai beneficiez de somaj? Postul il refuz in scris cand imi voi termina medicalul,nu?
Da beneficiati de somaj, daca sunt indeplinite doua conditii:
- cim incetat conf.art. 65.1. Codul Muncii;
- aveti 12 luni lucrate in ultimele 24 luni.
Dupa ce terminati c.m. reluati/continuati preavizul de 20 zile lucratoare, la care aveti dreptul.
Nu va pot obliga sa acceptati un post in alta localitate. In contractul dvs.este specificat deja locul muncii. Ar putea doar sa ofere alt job dar la acelasi sediu/ adresa.
Ati putea foarte bine sa va luati concediu de risc maternal. In acst caz trebuie sa fie evaluat locul dvs. de munca de catre unitate, iar medicul de medicina muncii sa fie deacord cu concediul de risc maternal.
Am primit notificare de preaviz in perioada concediului medical,in luna august in temeiul art.58, coroborat cu art.65 si 66 din codul muncii.Perioada de preaviz este 15 zile .Asta mi-au spun in notificare,dar de ce 15 zile preavizul? Postul oferit este altul intr-o alta localitate,la 500 km.
Oricum ei nu ma mai vor la serviciu,sunt gravida,nu mai pot sta peste program si multe altele.
Da,am 12 luni lucrate in ultimile 24 luni.
Perioada de preaviz este de 20 de zile lucratoare, potrivit art.74 alin.2 din CCMN in cazul concedierilor. In aceasta perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, în conditiile stabilite de angajator.
Preavizul este suspendat pe perioada concediului medical. Prin urmare la sfarsitul concediului medical va incepe sa curga termenul de preaviz.

Alte discuții în legătură

Somaj marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Cum trebuie sa procedeze angajatorul pt ai putea inceta contract indiv.de munca pt un angajat ce are peste 12 luni vechime in firma si ar vrea sa i se poata ... (vezi toată discuția)
Decizie de incetare cim, somaj jewel81 jewel81 In firma noastra seful a anuntat un angajat ca din cauza lipsei de proiecte , va trebui sa isi caute altceva de lucru si ca mai are vreo 20 zile. Reactia ... (vezi toată discuția)
Acte concediere desfiintare post miha254 miha254 Buna, stie cineva cu certitudine ce documente trebuie sa emita societatea care doreste concedierea unui salariat datorita desfiintarii postului ocupat de ... (vezi toată discuția)