avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Persoane de etnie roma ce ocupa spatiu abuziv (2)
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Persoane de etnie roma ce ocupa spatiu abuziv (2)

dat fiind faptul ca:
-initiatoarea topicului tot nu a primit un raspuns concret
-m-am chinuit sa dau un raspuns pe subiect si nu am mai reusit sa-l dau in topicul initial din cauza inchiderii acestuia
sint nevoit sa deschid altul nou pe aceeasi tema, in speranta ca se va dezbate in continuare la subiect
intr-un alt topic s-a mai discutat pe o tema asemanatoare si discutiile au fost contradictorii. pe de o parte juristii/avocatii care au raspuns au fost de parere ca acestia nu pot fi dati afara in lipsa unei decizii judecatoresti de evacuare. pe de alta parte, citiva dintre noi am fost de parere ca, atita timp cit o persoana nu are o dovada ca are dreptul legal de a sta la un domiciliu (act de proprietare, contract de inchiriere/cesiune/etc) aceasta ar trebui sa poata fi evacuata de la acea adresa in baza reclamatiei titularului respectivului domiciliu.
din pacate, una dintre avocate a avut acea parere in situatia prezentata atunci, dar s-a sucit in momentul in care situatia a fost inversata ... in sensul in care niste persoana (nu neaparat tigani) au patruns (ipotetic vorbind) intr-o locatie apartinind dinsei si sustinea ca ii poate evacua, desi nu avea decizie judecatoreasca. situatie exact inversa fata de expunerea initiala.
oricum, bine a spus cine a spus "legea este facuta pentru oamenii cinstiti, nu pentru hoti si raufacatori !"
Cel mai recent răspuns: handsu , utilizator 06:57, 4 Septembrie 2009
Adica,vine politia anuntata , stabileste , ca o persoana sau mai multe persoane nu au nici un act ,care sa le dovedeasca dreptul de a locui intr-un spatiu ocupat abuziv si nu poate lua nici o masura fara hotarare judecatoreasca definitiva si executorie? Unde dispare dreptul constitutional de garantarea proprietatii ? Prin unele pareri pe care am avut onoarea sa le citesc ,practic,se da cale libera unor sir de ocupatii de spatii abuzive . Politia te poate amenda chiar daca nu ai domiliul din actul de identitate la adresa unde locuiesti , iar in acest caz nu poate face nimic? Sau poate nu indrazneste ,fiind vorba de rom. In acest caz stam rau de tot .X-(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoane de etnie roma ce ocupa spatiu abuziv Josephine_Morrani Josephine_Morrani Bunza ziua, Cui ma pot adresa? Povestea este lunga si am sa incerc sa relatez doar ce este important. Intr-un apartament al unei case nationalizate,cateva ... (vezi toată discuția)
Persoana care sta fara forme legale intr-o locuinta NAY NAY As dori sa stiu cum as putea sa il dau afara din casa , refuza sa plece din casa .Casa este a mea , el are doar o parte din teren. (vezi toată discuția)
Legea nu-i aceasi pt toata lumea? adelinadaniela adelinadaniela Chiar azi , la stiri , ne arata cum primarul Ontanu intra intr-un imobil impreuna cu Politia Comunitara Sector 2 si evacueaza 16 familii fara mandat si fara ... (vezi toată discuția)