avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire cont SC salarii angajati de anaf
Discuție deschisă în Executare silită

poprire cont SC salarii angajati de anaf

Bună seara. Anaf a popritrecut conturile societății unde lucrez și de 6 luni nu am încasat salariile. Este ceva normal ? Ce se poate face sa ne luam salariile. ?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 10:19, 18 Decembrie 2016
Potrivit legii, nu sunt supuse executării silite prin poprire:
`
1. sumele care sunt destinate unei afectaţiuni speciale prevăzute de lege şi asupra cărora debitorul este lipsit de dreptul de dispoziţie;
`
2. sumele reprezentând credite nerambursabile ori finanţări primite de la instituţii sau organizaţii naţionale şi internaţionale pentru derularea unor programe ori proiecte;
`
3. sumele aferente plăţii drepturilor salariale viitoare, pe o perioadă de 3 luni de la data înfiinţării popririi. Atunci când asupra aceluiaşi cont sunt înfiinţate mai multe popriri, termenul de 3 luni în care se pot efectua plăţi aferente drepturilor salariale viitoare se calculează o singură dată de la momentul înfiinţării primei popriri.
`
Nerespectarea dispoziţiilor mai sus mentionate atrage nulitatea necondiţionată a actelor de procedură efectuate.
`
Nu aveți sindicat`? Prin sindicat puteți da ANAF-ul în judecată, dacă considerați că a încălcat legea privind drepturile salariale.
E posibil însă să fie legală procedura ANAF.
Ultima modificare: Duminică, 18 Decembrie 2016
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, am incercat retragerea drepturior salariale ale societatii ... CristinaRaduCHP CristinaRaduCHP Buna seara, Am incercat retragerea drepturior salariale ale societatii dintr-un cont poprit de anaf/executori si am primit raspunsul de mai jos: In ceea ce ... (vezi toată discuția)
Cand se infiinteaza poprirea? Osealex Osealex Buna ziua, Poprire se infiinteaza imediat sau la 3 luni de la primire? Art. 780 din NCPC (5) Nu sunt supuse executării silite prin poprire: a) sumele ... (vezi toată discuția)
Ce venituri nu pot fi executate silit tom20034 tom20034 Am inteles ca exista o lege care interzice executarea silita a unor categorii de venituri. Care sunt acelea? Multumesc. (vezi toată discuția)