avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire, veridicitate certificat de nastere copil ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire, veridicitate certificat de nastere copil nelegitim, cupon privatizare arhiva

buna ziua.tatal meu a murit acum 1 an si jumatate cca,eu si sora mea am facut succesiunea la notar ni s-a inmanat certificatul de mostenitor.problema este ca un cetatean afirma de o viata ca este fiul tatalui meu si vine cu un certificat de nastere sa demonstreze cele spuse...problema este ca tata nu l-a recunoscut niciodata,niciodata nu a vorbit cu el sau salutat desi au stat la 1 m unul de celalalt,ma rog.....noi suspectam ca acest certificat este eliberat pe date false intrucat atunci cand s-au dat cupoanele de privatizare dupa 90 ,mama mea lucra la posta si chiar ea i l-a inmanat ,si nu avea initiala tatalui trecuta,era liniuta,l-am vazut si eu.as dori sa stiu unde sunt arhivate aceste contramarci de la cupoanele de la privatizare sa stiu sa caut. va rog mult sa ma ajutati!!multumesc...
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:55, 16 Decembrie 2016
Deocamdata nu e treaba dvs, cand v-o da in judecata, puteti contesta recunoasterea paternitatii.
Nu prea avea cum fara o recunoastere sa i se elibereze acel certificat.
E o cunostinta sau care e povestea ? Mi se pare ciudat ca mama sa isi aminteasca cum era certificatul lui de nastere cand i-a inmanat cupoanele acum 26 de ani.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Decembrie 2016
gi-jane2, moderator
tocmai am aflat ca a fost infiat de bunicii materni(probabil de asta nici nu l-a mai dat in judecata pe tata . pentru marirea pensiei ,a mers pe burta cum s-ar zice).ne-a zis fostul primar care este din 1968 in primarie.o sa cerem o copie a dosarului sa o prezentam in instanta caci s-a dus sa conteste succesiunea .As dosi sa stiu daca stie cineva cum s-au facut la Mina Minovici testele de paternitate in 1977 ,exista proba ADN-ului la noi in tara pe vremea aceea?Si inca ceva,dupa adoptie ce se intampla cu certificatul de nasere,se anuleaza si se face altul sau ramane tot acela??
Ultima modificare: Joi, 15 Decembrie 2016
elena798, utilizator
Conteaza cum a fost adoptat la vremea aia , cu efecte restranse sau depline. Daca o fi fost adoptat cu efecte restranse, are drept de mostenire.
Daca a fost recunoscut de tata, nu au trecut printr-un proces si nu s-au facut teste de niciun fel.
daca tatal dvs era si tatal lui si exista certificat de nastere intocmit legal, ce puteti face e sa contestati recunoasterea.

in continuare.. nicio vorba ca sunteti apropiati sau ca va cunosteati , ca nu e un cetatean oarecare ..
Ultima modificare: Vineri, 16 Decembrie 2016
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model contestare recunoastere sergiunic sergiunic Minor nascut in strainatate [din flori] recunoscut la nastere de tatal biologic apoi parasit si ramas cu mama care nu poate sa vina cu el in tara dorim un ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate-test adn denis2012 denis2012 Buna ziua,as vrea sa stiu daca tatal meu are acelasi adn ca al meu,cum pot face sa aflu daca el nu doreste sa faca analizele de sange?nu avem acelasi nume ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternitatii user369 user369 In tara noastra sunt 2 centre de testare ADN, cel de la Bucuresti la institul Mina Minovici si in Brasov la clinica privata Medo,din cate am inteles este ... (vezi toată discuția)