avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie locatari, datorii administratie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie locatari, datorii administratie

Vrem sa infiintam o asociatie de proprietari. Administratia catre care am platit pana acum, desi a incasat banii de la toti locatarii, si-a bagat banii frumusel in buzunar si are datorii la curent in cuantum de 1 miliard lei vechi. Cum putem sa infiintam aceasta asociatie de locatari, fara sa preluam datoriile actualei administratii?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:47, 14 Decembrie 2016
Nu cred ca datoriile la furnizorul de energie sa fie atat de mari, poate este vorba de alte utilitati (caldura sau apa).
Detaliati putin problema, cate scari are blocul, asociatia. Exista si alte datorii? in cat timp s-a acumulat datoria? Cum vreti sa infiintati alta asociatie, pe o scara, mai multe scari, etc?
Este vorba doar de furnizorul de energie. Blocul are o singura scara data in folosinta si doua scari in lucru. La celelalte scari nu s-au mai terminat amenajarile. Este organizare de santier din 2009 pana acum. Este bloc nou. In 2014 trebuia facuta receptia finala a lucrarii -- nu s-a efectuat. Alte datorii nu exista, din cate stim noi... Datoria s-a acumulat de cand a fost data scara in folosinta -- din 2009. Actuala administratie vrea si ea sa infiintam asociatia de proprietari. Motivatia necunoscuta. Banuim ca ii obliga legea, ca nu se cuminteau ei asa peste noapte si nu ar fi renuntat de buna-voie la comisioanele uriase pe care toti locatarii le-am platit din 2009 pana acum la: curent, gaze, apa, canal, gunoi. Sau, este un tertip sa scape de datorii. Asta incercam sa aflam. Multumim!
Prin administratie banuiesc ca va referiti la dezvoltator. Cum a reusit sa dea in folosinta blocul in 2009 daca nu s-a semnat procesul verbal de receptie nici in 2014?
In mod sigur in costurile cu energia intra cele din organizarea de santier si nu cele pentru partile comune ale unei scari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cu furnizorii... pandatao pandatao Buna ziua! As vrea sa stiu daca este obligatoriu ca asociatia de proprietari sa aiba contract/conventie cu furnizorii de energie electrica,de ... (vezi toată discuția)
Desprindere scara din asociatie de proprietari lt lt Buna ziua, Am o intrebare legata de desprinderea unei scari dintr-o asociatie de proprietari cu datorii mari la furnizori. Locuiesc intr-o asociatie de ... (vezi toată discuția)
Probleme grave cu dezvoltatorul blocului tudorflorin tudorflorin Buna ziua! Suntem locatarii unui bloc nou construit in 2014, problema este ca nu sunt toate apartamentele ocupate ( 6 din 35 sunt inca ale dezvoltatorului ). ... (vezi toată discuția)