avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cand / până când se depunde dosarul de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cand / până când se depunde dosarul de indemnizație (pentru PFA)

Buna ziua!

Sunt PFA. Data probabil a nasterii este undeva la finalul lui decembrie 2016.

Cand este data maxima pana cand pot depune dosarul de indemnizatie? (tinand cont ca dureaza pana adun toate actele pentru dosar)

PFA-ul trebuie inchis/suspendat fix in ziua nasterii?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:27, 15 Decembrie 2016
OUG 111/2010
art.15
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă reprezentând indemnizaţii şi stimulent de inserţie se stabilesc după cum urmează:

a) începând cu ziua următoare celei în care încetează, conform legii, concediul de maternitate, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată;

b) începând cu data naşterii copilului, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată, în cazul persoanelor care nu îndeplinesc condiţiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate şi a indemnizaţiei aferente;

c) începând cu data adopţiei, a instituirii tutelei, plasamentului sau încredinţării, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la data la care s-au aprobat ori, după caz, s-au instituit măsurile de protecţie a copilului;

d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situaţii, inclusiv pentru cazul în care cererea a fost depusă peste termenele prevăzute la lit. a)-c).
Deci, din cate inteleg, pot depune dosarul pana la 60 de zile de la nastere?

PFA-ul il suspend in ziua nasterii?
60 de zile lucratoare de la data nasterii , daca nu ati beneficiat de concediu de maternitate.

60 de zile lucratoare de la data în care încetează, conform legii, concediul de maternitate

PFA-ul il puteti suspenda cu data la care doriti sa intrati in CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere dosar Semiluna96 Semiluna96 Buna ziua! Va rog sa mi spuneti: 1. cand trebuie depus dosarul pt stimulent crestere copil si daca am un termen limita... si ce se intampla daca nu il depun ... (vezi toată discuția)
Cand pot solicita intrarea in ccc? magdalenar magdalenar am intrat in prenatal pe 1 noembrie,am nascut pe 19 decembrie. cind trebuie sa depun actele pentru post natal,si ce acte trebuie?multumesc (vezi toată discuția)
Ccc pentru tata! Vladimir03 Vladimir03 Buna ziua, vin cu urmaoarea intrebare deoarece nu vad in lege o precizare clara asupa acestui aspect : - pot sa intru in luna de ccc pt tata in perioada ... (vezi toată discuția)