avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum poate fi recunoscut la noi in tara contractul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum poate fi recunoscut la noi in tara contractul de munca din alta tara????

Buna seara,

Am lucrat in afara, mai precis in Italia cu acte in regula timp de un an. Cum as putea proceda ca acest an sa fie adaugat in carnetul meu de munca sau sa fie recunoscut la noi in tara. Unde ar trebui sa ma prezint cu documentele ce mi-au fost date acolo si ce apasi ar trebui sa urmez ca sa se poata pune la vechime.
multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: mihai_u , utilizator 19:18, 3 Septembrie 2009
:D cred ca glumiti!
Acele acte, adeverinte sau ce-or fi ele, raman niste documente integre.
Nu se pot trece in cartea de munca.
Va intreb logic, ati platit contributii la gestionarii de fonduri (cas, cass, somaj, etc) din Romania ca sa fie recunoscuta in Romania? Nu... deci?
Ar putea sa fie luata in considerare de catre un angajator, ca experienta in munca, daca ii aratati ca ati prestat o munca similara celei in care va angajeaza el.
In rest....ca, posibila contribuite la pensii, nici vorba.
cum a spus si d-na namiru aceasta perioada nu poate fi trecuta in cartea de munca
DAR.......... Italia fiind membra a UE acel an este recunoscut ca parte a stagiului minim de cotizare (perioada lucrata).
La implinirea varstei de pensionare in RO se va calcula pensia (banii) pe baza cotizatiilor platite de dvs in Romania, iar acel an lucrat in Italia va fi considerat vechime in munca (in mod sigur veti avea nevoie de documente)
De asemenea in Italia veti solicita pensie pt perioada lucrata (iar perioada lucrata in RO sau alte state membre UE va fi luata in considerare ca perioada lucrata dar fara cotizatie).
Din pacate aceste aspecte nu sunt foarte cunoscute la nivelul caselor judetene de pensii, dar va puteti adresa Ministerului Muncii.
Care este prevederea legala ce interzice faptul ca "perioadele lucrate in strainatate nu pot fi trecute in carnetul de munca"? :-/

Art. 11 din Decretul nr.92/1976 prevede in alin.1 ca , datele privind activitatea depusa pe baza unui contract de munca se înscriu în carnetul de munca, asa cum acestea rezulta din contract sau din actele originale eliberate de unitati pe baza scriptelor pe care le detin, iar in alin.4 teza I ca, perioadele de timp lucrate în strainatate de cetatenii romani se dovedesc cu actele originale emise de unitatile la care s-a desfasurat activitatea, în afara de cazurile în care, în conventiile încheiate de România cu alte state, se prevede altfel.
=D>
freeelis aveti perfecta dreptate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. cum pot echivala vechimea in munca pentru ani lucrati ... Verrronica Verrronica Bună ziua. Cum pot echivala vechimea in munca pentru ani lucrati in UK, având în vedere ca nu mai face parte din UE? Mai este posibil? Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Vechime in activitate-pt. munca prestata in stat membru u.e intrebarejuridica intrebarejuridica Buna ziua. As dori sa stiu daca exista vreo posibilitate (prevedere legala in acest sens) de a atesta vechimea dobandita prin munca in strainatate, la acest ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am lucrat in italia 13 ani și vreau să știu dacă ... Gabriela Marita Gabriela Marita Bună ziua, am lucrat in Italia 13 ani și vreau să știu dacă \"scheda lavorativa\" (ex cartea de munca)este recunoscută și luată în calcul ca și ... (vezi toată discuția)