avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Model cerere de recurs in interesul legii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Model cerere de recurs in interesul legii

Buna seara, ma puteti ajuta cu un model de cerere de recurs in interesul legii adresata catre Inalta Curte de Casatie si Justitie? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: laur2013 , utilizator 16:59, 15 Decembrie 2016
La ce v-ar folosi un model de cerere de recurs în interesul legii (RIL) ?

Titlul III Dispoziţii privind asigurarea unei practici judiciare unitare
Capitolul I Recursul în interesul legii
Articolul 514 din Codul de procedură civilă
Calitatea procesuală
Pentru a se asigura interpretarea şi aplicarea unitară a legii de către toate instanţele judecătoreşti, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, din oficiu sau la cererea ministrului justiţiei, Colegiul de conducere al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, colegiile de conducere ale curţilor de apel, precum şi Avocatul Poporului au îndatorirea să ceară Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să se pronunţe asupra problemelor de drept care au fost soluţionate diferit de instanţele judecătoreşti.


am un dosar din 2015, parte fiind Spitalul judetean insa atat judecatoria,tribunalul cat si curtea de apel nu au dorit sa ia in calcul dovezile administrate adica martor,inscrisuri, expertiza si au anulat ca neintemeiata cererea mea dupa 1 an si ceva de termene peste termene.
Buna ziua,

pai asa cum a spus si @dolimp, nu aveti deschisa aceasta cale, a recursului in interesul legii, deci nu va foloseste la nimic un model de recurs in interesul legii.

Puteti sa va folositi de caile extraordinare de atac prevazute de lege si pe care aveti dreptul sa le utilizati (recurs,contestatie in anulare sau revizuire). Cu privire la recurs, trebuie vazut daca speta se preteaza la un recurs (adica daca potrivit normelor procedurale aveti dreptul sa promovati recurs).

Orice cale extraordinara de atac ati utiliza, nu exista un model standard pentru aceasta, deoarece dvs. invocati anumite aspecte legate de cauza deja judecata de instante, deci expunerea de motive este particulara spetei dvs.
hotararea data de curtea de apel este definitiva insa acestia nu au incadrat-o pe contencios adriministrative ci au lasat-o pe alte cereri, ce as putea face?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ril beliskner beliskner Imi poate explica si mie va rog ce anume este un RIL? (Recurs in interesul legii). In ce anume consta? (vezi toată discuția)
Pe aceeași speță unele instanțe au admis plângerile contravenționale iar altele le-au respins. se poate instanței de recurs înaintarea plângerii la Îccj? Decebal58 Decebal58 Ca urmare a respingerii, de catre o instanta, a unei plangeri(contestari)impotriva unui proces-verbal de contraventie, cu termen de recurs(30zile), se poate ... (vezi toată discuția)
Pot sa cer colegiului curtii de apel sa invoce ril? aidu aidu Hotararea 251 si Hotararea 252 ale Curtii de Apel solutioneaza in absoluta opozitie exact aceeasi chestiune de drept. Avand in vedere ca sunt parte in ambele ... (vezi toată discuția)