avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Responsabilitatea in cazul divizarii unui SRL - Urgent
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Responsabilitatea in cazul divizarii unui SRL - Urgent

Am urmatoarea speta: un SRL dereste divizarea, dar este in negociere pentru incheierea unui contract de leasing imobiliar. Firma care acorda leasingul doreste sa stie care sunt consecintele legale in urma divizarii si daca se poate extinde raspunderea si asupra companiilor ce rezulta in urma divizarii (diminuarea activelor companiei contractante a leasingului este o mare problema). In legislatia tarii din care firma de leasing vine exista o prevedere legata de perioada pentru care compania/companiile care preiau patrimoniul SRL-ului divizat sunt tinute responsabile, anume 5 ani. Eu am cautat in legislatie noastra, dar nu am gasit nimic in legatura cu acest termen (si nici nu m-am ocupat pana acum de divizari de societati comerciale).
Va rog sa ma ajutati cu o opinie, multumesc,
Issa
Cel mai recent răspuns: George , Avocat 10:08, 25 Noiembrie 2005
unul dintre actele care se incheie cu ocazia divizarii unei societati este un acord privind transmiterea activului si a pasivului societatii divizate catre noile entitati. In acest act se va prevedea si ce se va intampla cu contractul de leasing, respectiv care dintre noile societati il va prelua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desprindere societate m_nitu m_nitu Buna dimineata! Am din nou nevoie de informatii cu privire la urmatorul fapt: Firma la care lucrez are un obiect de activitate principal si unul secundar. ... (vezi toată discuția)
Divizarea firmei elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua, Am si eu nevoie de un model de adresa prin care anunt firmele cu care colaborez ( clienti si furnizori ) ca societatea s-a divizat si vom continua ... (vezi toată discuția)
Se impoziteaza rezerva din reevaluarea unui imobil in cazul divizarii? marik0 marik0 As dori sa stiu daca in cazul divizarii unei societati comerciale, cand de exemplu un imobil trece in patrimoniul altei societati (sa zicem ca cele 2 au ... (vezi toată discuția)