avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Taxe pentru venit din strainatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Taxe pentru venit din strainatate

Buna ziua,

Momentan locuiesc in Londra si sunt angajat (prin contract de munca) al unei companii Britanice, in domeniu IT.
Am convenit, de comun acord cu angajatorul, sa ma mut in Romania dar sa-mi pastrez locul de munca intrucat acesta nu necesita prezenta mea pe teritoriul Marei Britanii. Voi fi platit pe un card dn UK si voi reveni in UK pentru maxim 7 zile la fiecare 6-8 saptamani.
Dupa 5 Aprilie 2017 (data la care se incheie anul financiar in UK) eu nu voi mai avea dreptul de a plati taxe pe venit in UK sau orice altfel de taxe. Angajatorul ma va plati brut dupa aceasta data.

As dori sa aflu care este cea mai convenabila modalitate de a plati taxe in Romania - nu as vrea sa fiu pus in situatia in care voi plati mult mai multe taxe pe venit decat as fi platit in UK. Am inteles ca sunt anumite legi prin care impozitul pe venit (16%) nu se mai aplica daca se desfasoara activitati in IT (oferim servicii de suport si consultanta IT).
As dori sa aflu ce optiuni am, daca trebuia sa-mi deschid o microintreprindere sau daca ma avantajeaza sa fiu PFA.

Va multumesc,

Alex
Cel mai recent răspuns: marin05 , utilizator 18:16, 16 Decembrie 2016
Aveti obligatia de a depune declaratia 201 pana la 25 mai pe anul trecut. Veti plati 16% impozit pe profit 5. 5 sanatate si puteti opta pt 10.5% pensie. Cred ca pt dvs ar fi mai convenabil sa deveniti PFA la norma de venit. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculator impozit microintreprindere cu un singur angajat marius1975_2 marius1975_2 Buna ziua, De cativa ani prestez servicii IT pentru o firma UE ca PFA. Din 2016 m-am gandit sa functionez ca o microintreprindere. Din pacate, nu am gasit ... (vezi toată discuția)
Plata 3% vs. forfetar cristian_conea cristian_conea se poate opta pt.plata impozit pe incasari 3% la o spalatorie auto (impozit forfetar in prezent)? (vezi toată discuția)
Trebuie sa platesc impozit in uk pt lucrul la distanta? un_angajat un_angajat Buna ziua! Sunt un PFA care plateste impozit cu norma de venit in domeniul IT. Am un contract in desfasurare cu o companie din Beglia ptr care emit lunar ... (vezi toată discuția)