avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Trebuie sa platesc impozit in UK pt lucrul la distanta?
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Trebuie sa platesc impozit in UK pt lucrul la distanta?

Buna ziua!

Sunt un PFA care plateste impozit cu norma de venit in domeniul IT. Am un contract in desfasurare cu o companie din Beglia ptr care emit lunar facturi. De luna viitoare ma voi muta in UK, impreuna cu prietena mea care pleaca acolo la studii. Am de gand sa lucrez la distanta in continuare pt firma din Belgia, platindu-mi taxele in Romania ca si pana acum. Intrebarea este: trebuie sa platesc taxe si in UK?

O a doua intrebare ar fi: este posibil sa incasez platile intr-un cont in euro britanic (acum primesc banii in contul in euro din Romania, iar facturile tot in euro sunt emise)?
Cel mai recent răspuns: ContSters56778 , utilizator 21:45, 17 August 2009
Daca sederea e mai mare de 6 luni, respectiv 183 de zile, atunci trebuie sa declarati veniturile in UK
Nu mai stiu exact, insa termenul de 183 de zile nu se refera la angajati si venituri din munca salariata?
Am citit: regula referitoare la 183 de zile se refera doar la veniturile din munca salariata.
Ultima modificare: Marți, 18 August 2009
ContSters56778, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatean strain trebuie sa plateasca taxe in romania? Robert307 Robert307 Buna ziua, in cazul in care: O persoana britanica cu permis de sedere in Romania pe 5 ani, inregistrat ca avand mijloace proprii suficiente de intretinere ... (vezi toată discuția)
Pfa romania, prestari servicii consultanta in luxembourg muresfl muresfl Buna ziua, Am un PFA in Romania, prin care prestez servicii de consultanta in IT in Luxembourg. Anu trecut am prestat servicii mai mult de 183 de zile. ... (vezi toată discuția)
Taxe pentru venit din strainatate fileralex fileralex Buna ziua, Momentan locuiesc in Londra si sunt angajat (prin contract de munca) al unei companii Britanice, in domeniu IT. Am convenit, de comun acord cu ... (vezi toată discuția)