avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA Romania, prestari servicii consultanta in ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA Romania, prestari servicii consultanta in Luxembourg

Buna ziua,

Am un PFA in Romania, prin care prestez servicii de consultanta in IT in Luxembourg. Anu trecut am prestat servicii mai mult de 183 de zile. Taxele le platesc in Romania. Pe langa toata nebunia asta, eu locuiesc in Belgia (mult mai ieftin ca in Luxembourg).
Mie imi plateste facturile o firma care are sediul in Belgia.
Daca am depasit perioada de 183 de zile de pe anul trecut, am sa fiu obligat sa imi platesc taxele in Luxembourg? Daca da, o sa trebuiasca sa platesc taxele pentru toata perioada, sau doar pe perioada ce excede cele 183 zile?
Intreb pentru ca in Belgia, fiind rezident, o sa imi vina acasa o declaratie fiscala ce trebuie completata, in ea trebuind sa precizez cuantumul veniturilor pe anul precedent si sursa lor.

Va multumesc in avans!

Cu stima,
Florin M
Cel mai recent răspuns: lprc444 , utilizator 22:00, 2 Septembrie 2022
Salut Florin!

Ma regasesc in situatia ta, PFA in Romania, locuiesc in Franta din acelasi motiv ca si tine si lucrez in acelasi domeniu.
Am depasit cele 183 de zile anul acesta si nu stiu cum sa procedez, daca trebuie sa platesc impozitele in FR, Lux sau RO.
Te rog, daca cumva acest mesaj ajunge la tine, ajuta-ma! Cum ai procedat si unde ai platit impozitele?

Multumesc mult!
Razvan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evitare dubla impozitare belgia al0207ex al0207ex Buna ziua, Sunt reprezentantul unui ONG,inregistrat in Romania, detasat in Belgia.Venitul il am exclusiv in Romania,unde platesc toate taxele ,impozitele. ... (vezi toată discuția)
Pfa infiintat in romania cu prestare de servicii in luxembourg alinalucia alinalucia sunt rezident roman cu contract de munca in luxembourg de sase ani . anul acesta,pentru a colabora cu o firma tot in luxembourg , a trebuit sa mi deschid un ... (vezi toată discuția)
Stabilirea unei persoane fizice (cetatenie romana) ca independent in belgia - pasi de urmat? Blusie Blusie Buna ziua, As apreacia foarte mult daca cineva mi-ar putea da un raspuns avizat cu privire la urmatoarea problema: sunt o persoana fizica (cetatenie ... (vezi toată discuția)