avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot recupera un lucru oferit ca si cadou ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot recupera un lucru oferit ca si cadou ?

Ce sanse am sa recuperez un lucru oferit ca si "cadou" pentru care am dovada (=factura) ca eu l-am cumparat?

Ce trebuie sa fac pentru a obtine acest lucru?
Cel mai recent răspuns: ema1975 , utilizator 10:58, 16 Decembrie 2016
daca a fost dat cadou, nu aveti sanse sa il cereti prin instanta. Il puteti cere personal persoanei, dar daca nu vi-l da, nu aveti cum sa o obligati.
Despre ce valoare este vb ? E dar manual daca are pana in 25000 lei.
Ultima modificare: Joi, 15 Decembrie 2016
gi-jane2, moderator
De unde vine aceasta suma de "25000 RON"? Articol, lege?
Se considera ca fiind o donatie?
Ultima modificare: Vineri, 16 Decembrie 2016
ema1975, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc să-i transfer o sumă de peste 10.000 euro copilului meu major. cum să procedez ca suma să nu fie impozitată? wrunning wrunning Buna ziua! Doresc a transfera o suma de peste 10.000 euro copilului meu major. Pentru a fi cert ca acesta nu va fi intrebat de taxe de impozit pe acesti bani ... (vezi toată discuția)
Donatie de bunuri intre persoane fizice? cris2279 cris2279 Buna ziua, Ca persoana fizica, vreau sa donez un monitor la o alta persoana fizica: pot face un contract simplu de donatie? Ce valoare pun daca nu mai am ... (vezi toată discuția)
Act donatie olograf mcv mcv Are valabilitate juridica un act de donatie olograf scris de parintii mei, prin care imi doneaza o suma de bani? Sunt bani proprii in caz de partaj divort? ( ... (vezi toată discuția)