avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie de bunuri intre persoane fizice?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie de bunuri intre persoane fizice?

Buna ziua,

Ca persoana fizica, vreau sa donez un monitor la o alta persoana fizica: pot face un contract simplu de donatie? Ce valoare pun daca nu mai am factura?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cris2279 , utilizator 14:00, 8 Ianuarie 2016
Depinde de ce anume doriti sa aveti hartii, la ce sa va foloseasca si cat de mare e valoarea bunului. Estimativ, pe saituri de vanzari second.
Buna ziua, ceea ce vreti dumneavoastra sa faceti se numeste dar manual - cea mai simpla forma a donatiei, si nu trebuie incheiat un contract autentic. Este o exceptie de la regula.
Darul manual nu trebuie încheiat ad validitatem în forma autentică (cerută celorlalte donaţii), dar se supune condiţiilor de fond ale contractului, incheiati un contract sub semnatura privata nu autentic...
Obiectul darului manual îl pot constitui numai bunuri mobile corporale cu o valoare de până la 25.000 lei şi susceptibile de remitere demanu ad manu.

Darul manual e un cadou in limita a 25.000lei.
Va multumesc pentru raspunsuri, am sa inchei un contract sub semnatura privata. In principiu, as vrea sa fac un contract pentru ca donatorul fiind si Administrator de firma, cu toate ca bunurile nu sunt in gestiunea firmei, nu as vrea sa se faca confuzii.
Nu e suficient nici ca dv. sa faceti acest act de mana si nici informatiile ca sa va sfatuim. E clar ca e ceva pentru care aveti nevoie de un inscris si, cand dai ceva cuiva, nu e important ca-l baga in gestiunea firmei sau il vinde sau il arunca... asadar, daca exista o anumita situatie sau ceva conditii, e bine sa le stim.
Daca faceti acel act de mana poate fimai prost decat niciun act...
Totul pleaca de la niste monitoare mai vechi pe care persoana fizica nu le mai foloseste, dar care sunt in conditie buna. El vrea sa le dea cadou sau sa le ofere angajatilor persoane fizice. Bunurile nu au legatura cu societatea. Este recomandabil sa fac un astfel de contract?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru donatii e suficient procesul verbal asaveid asaveid Avem o campanie umanitara si oferim beneficiarilor pachete cu alimente si bani. Suntem o fundatie si am vrea sa stim daca un proces verbal e suficient sau ... (vezi toată discuția)
O intrebare simpla despre donatie! OvidiuDanut OvidiuDanut Salutare! Desi intuiesc raspunsul totusi am nevoie de o confirmare. Este imperios necesar ca un contract de donatie sa fie incheiat doar prin intermediul ... (vezi toată discuția)
Valabilitatea legala a unui contract donatie scris de mana GSA GSA In 1994 tata si mama mi-au donat un apartament in Bucuresti printr-un Contract scris de mana. Acest Contract este semnat de inca 2 martori prezenti atunci, de ... (vezi toată discuția)