Buna seara,
Doresc sa cumpar un ap ce este ipotecat pt suma de 40.000 euro(nu e cump cu credit- gaj) Ipoteca va fi achitata din banii mei, in momentul semnarii contractului de vz-cump, insa imi este teama de tot felul de comisioane ascunse pe care bancile le au ,etc... Se poate face un antecontract pt suma de 1000 euro, urmand ca in 30 zile sa mergem sa incheiem contractul de 70.000 euro? Imi poate impune banca un notar "agreat" in aceste conditii sau pot refuza ridicarea ipotecii? Exista un procent fix ( calculat cu vechimea imobilului) privind taxele notariale achitate de cumparator? Din ce am putut sa aflu pana in acest moment,taxele difera de la un notar la altul si nu inteleg sistemul de calcul ( nu se calculeaza dupa o grila comuna???) Imi este teama sa nu pierd si banii si casa din cauza unor comisioane sau a altor neintelegeri. Va multumesc!
Luati legatura cu creditorul (banca), aflati suma exacta care trebuie restituita, stabiliti ca plata acelei parti din pret care reprezinta creditul sa se efectueze prin cont la banca vanzatorului si astfel scapati de orice emotii.
Cand am cumparat o garsoniera imi aduc aminte ca am fost inainte la notar ca sa verifice si el actele (desi cumparam printr-o agentie imobiliara) si mi-a facut calculul cu sumele pe care le am de plata in fata mea . Mi-a aratat grila dupa care se calculeaza: in functie de anul construirii blocului, numarul de camere, etajul la care se afla, starea lui- renovat sau la starea initiala-si bineinteles punctul cel mai important - zona in care se afla. Apoi a notat totul etapa cu etapa, spunand ca procedeaza asa tocmai pentru ca eu sa nu am suspiciuni asupra corectitudinii lui. Cred ca onorariile difera de la notar la notar. Stiu ca de obicei cumparatorul alege notarul la care se face tranzactia.
Sigur ca in aceasta situatie mai deosebita si daca nici nu cumperi printr-o agentie imobiliara poti angaja un avocat sa te insoteasca in toate aceste etape. Suma in joc e mare, cred ca merita si aceasta cheltuiala in plus.
Taxe notariale
sludovic
Buna ziua,
doresc sa cumpar un teren pe care exista o constructie (casa in rosu, fara receptie, neintabulat). Contractul de vz.-cump. se va incheia dupa cate ... (vezi toată discuția)