avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Extras certificat nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Extras certificat nastere

Bună ziua,

Vă rog să-mi indicați modalitatea prin care pot face rost de extrasul certificatului de nastere al tatalui meu, decedat in strainatate. Instanta din statul respectiv imi cere actul mentionat (extras certificat nastere) și m-am prezentat la primaria satului în care s-a nascut, la indicatia unui notar. Acolo mi s-a spus ca nu se elibereaza actul persoanelor fizice, ci doar unui notar in vederea stabilirii succesiunii sau la cererea justificata a unei institutii.
Ideea este ca procedura cu succesiunea dureaza cel putin doua luni si timpul ma constrange; nu inteleg de ce eu, in calitate de fiu, nu pot fi onorat cu extrasul respectiv...ma ajutati cu un sfat/text de lege etc?

Multumesc cu anticipatie.
Cel mai recent răspuns: MAYA2 , utilizator 12:32, 28 Septembrie 2021
Solicitati o adeverinta anexa 9 din care rezulta ca nasterea tatalui dvs. figureaza inregistrata si nr. actului. Ati solicitat transcrierea certificatului de deces? Era bine daca o faceati deoarece acolo se vor completa din oficiu si datele de identificare ale tatalui dvs.
Transcrierea in Romania sau in statul in care a decedat? Detin ambele versiuni.
In Romania.
Da, dețin certificatul de deces. Instanta imi cere certificatul de nastere in format nou, mi se pare absurd.
Instanta poate solicita extras direct de la primaria unde a fost inregistrata nasterea tatalui dvs. respectiv transcris decesul(in Romania).

Alte discuții în legătură

Obtinere acte de stare civila intocmite in strainatate si intocmirea/transcrierea lor Sergiu Alexandru Sergiu Alexandru Certificatul de deces al unui cetatean roman decedat in stat membru al Conventiei de la Haga (Germania) se comunica de catre autoritatile Germaniei ... (vezi toată discuția)
Act succesiune in scopul transcrierii actului de concesiune loc de veci iordantonio iordantonio Administratia cimitirului imi cere sa reinoiesc un act de concesiune vechi din 1985 in care sunt trecut [u]eu[/u], cu 1/8 din locul de veci,[u] trei unchi[/u] ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de punere in posesie - succesiune jackiss jackiss Buna seara! Bunicul meu a decedat in urma cu 1 an, mostenitori directi fiind eu ( ca nepot, mama fiind decedata de 20 ani, eu fiind singurul copil) si unchiul ... (vezi toată discuția)