am depus acum mai bine de 2 luni o plingere penala impotriva unei persoane, cadru militar- ofiter.
Initial am depus plingerea la parchet , ulterior am fost sunat de Politie si am fost invitat la sectia de care apartin pentru discutii, declaratii.
De atunci nu am mai primit nici un raspuns.
Astazi m-am deplasat la sectia respectiva si am intrebat de stadiul dosarului.Raspunsul politistului a fost cum ca, persoana impotriva careia am facut plingerea este cadru militar ( eu i-am specificat verbal acest fapt cind am fost chemat dar si in plingerea facuta fac referire la calitatea persoanei care este ofiter )ca a notificat insitutia unde e ea lucreaza pentru a se i confirma acest lucru ca sa poata sa transmita mai departe dossarului institutiilor competente adica parchetului militar.
Intrebarea mea este : oare aceasta este procedura ?sau e un mod de a tergiversa lucrurile, gindindu ma la faptul ca persoana impotriva careia am depus plingerea are posibilitati de influenta...
Ce demers as putea sa fac in aceasta situatie - (scris) - catre ce institutie , politia sau parchetul catre care m-am adresat initial... pentru a ..misca cumva lucrurile ??
Asta este procedura, la primirea plangerii organul de urmarire penala isi verifica competenta iar în cazul in care constată că nu este competent să efectueze urmărirea penală, trimite de îndată cauza procurorului care exercită supravegherea, în vederea sesizării organului competent.
Urmărirea penală în cazul infracţiunilor săvârşite de militari se efectuează, în mod obligatoriu, de procurorul militar.
Codul penal
dynsky
conform art 2781 plingere impotriva rezolutiei procurorului sunt obligat sa fac aceasta plingere in termen de 20 de zile de la primirea instintarii .
dupa ce ... (vezi toată discuția)