avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Valabilitate cerere reconventiala in apel/recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Valabilitate cerere reconventiala in apel/recurs

Buna ziua,

Pe fond am depus intampinare - cerere reconventionala pe care instanta a respins-o ca depusa tardiv din cauza unei stampile neimprimate integral pe plic, ca atare la momentul prezent drepturile de a ma apara imi sunt restranse .
Intr-un eventual apel sau recurs, cererea reconventionala pe care am depus-o in fond si in care am chemat si alte parti in dosar, va fi judecata sau nu in sensul daca celelalte parti chemate in instanta vor fi chemate sau nu ?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: maxx_maxxx2004 , utilizator 22:59, 16 Decembrie 2016
Vor fi citate partile care au figurat in proces si la fond.

Daca ca motiv de apel aveti si nelegala respingere a cererii reconventionale (ar tb sa puteti face dovada cu recipisa de consemnare la posta a cererii), atunci se va admite calea de atac si se va retrimite dosarul in fond spre a fi discutata si cererea reconventionala (daca va fi considerata ca fiind in termen) si citate acele parti.
Plicul a fost timbrat si depus in cutia postala data fiind ora tarzie si a ajuns la Judecatorie dupa aprox. 1 luna, deci recipisa nu am cum sa prezint.
In situatia data, reconventionala va fi discutata in apel/recurs ori se va judeca doar apelul/recursul referitor la cererea de chemare in judecata?
Actul de procedură se depune prin scrisoare recomandată. Cu plicul azvârlit în cutia poștală nu cred că aveți vreo șansă. În schimb, cu recipisa oficiului poștal, ați fi putut face dovada depunerii în termen, chiar dacă plicul ar fi ajuns vreodată sau niciodată.

În principiu, ceea ce ați cerut prin cererea reconvențională ar trebui să poată fi cerut și pe cale separată. Nu am de unde să cunosc ceea ce nu ne-ați povestit despre cauza dvs., de aceea spun că, în principiu, ați putea formula o cerere de chemare în judecată cu pretenția din cererea dvs. reconvențională. Dosarul nou format ar putea fi conexat cu cel dintâi sau ar putea să determine suspendarea celui dintâi, dacă soluționarea acestuia ar depinde de ... ceea ce se zice că ați fi cerut (iertare, dar fără amanuntele cauzei, cred că mi-ar fi mai ușor să ghicesc culori legată la ochi. Analizați însă această posibilitate, înainte de a aștepta vreo minune în calea de atac).
Ultima modificare: Vineri, 16 Decembrie 2016
romascanu, moderator
Buna ziua doamna Romascanu,

In privinta depunerii plicului in cutia postala nu are rost sa se mai discute despre greseala facuta.
Pe scurt, cel cu care am incheiat un contract de antepriza falsifica niste acte si niste facturi, in prima faza cere ordonanta de plata si cerere in anulare la o judecatorie din provincie, pierde, iar acum incepe actiune pe fond in Bucuresti la judecatoria corespunzatoare adresei mele de domiciliu.
Partile chemate in reconventionala respinsa au domiciliu ce tin de 2 sectoare diferite + o localitate din Ilfov, ca atare aceasta noua actiune ar trebui depusa la judecatoria aferenta desfasurarii faptelor ce le invoc in reconventionala ori la judecatoria aferenta adresei de domiciliu unde este pe fond dosarul in care sunt privat de depunerea de probe?

Multumesc!
Daca a existat o actiune deja respisa, puteti invoca autoritatea de lucru judecat. Cat despre falsuri, cel mai bine ar fi sa faceti o plangere penala.

Alte discuții în legătură

Modul de comunicare a actelor care mai pot fi atacate in termen de ”n” zile... andrei_pap87 andrei_pap87 de curiozitate, si preventiv in acelasi timp,intreb,si as fi recunoscator daca binevoieste cineva sa ma lamureasca si pe mine.... este normal ca un act emis ... (vezi toată discuția)
Apel sau recurs? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Buna seara, In cadrul unui proces inceput pe vechea lege ( C.pr. civ. 1865 ) in august 2012, au mai intrat si alte parti prin martie 2013. S-a formulat o ... (vezi toată discuția)
Neinformare chemare in judecata alexandru_gabi alexandru_gabi Buna seara, Am fost chemat in judeacta recent de un fost angajator, pentru recuperarea unor presupuse datorii! Despre faptul ca am fost chemat in judecata am ... (vezi toată discuția)