avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... modul de comunicare a actelor care mai pot fi atacate ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

modul de comunicare a actelor care mai pot fi atacate in termen de ”N” zile...

de curiozitate, si preventiv in acelasi timp,intreb,si as fi recunoscator daca binevoieste cineva sa ma lamureasca si pe mine....

este normal ca un act emis de o institutie publica,in special de o instanta,de un parchet,etc, in care se prevede expres ca actul respectiv poate fi atacat in termen de ”N” zile de la data comunicarii,sa fie pur si simplu trimis prin intermediul postei,ori prin intermediul curierului,insa fara a se ridica pe semnatura,ci lasat ”in voia sortii” in cutia postala, (din neatentie)chiar in cutia postala a vecinului (unde poate fi gasit abea dupa multe zile,expirand chiar termenul de atac),sau in cel mai rau caz,cum de altfel se si practica pe la noi,in tocul usii (de unde il poate lua oricine)...???

1. in situatia in care celui in cauza nu îi este comunicat asa cum trebuie,cu confirmare de primire,si ajunge in situatia de a nu lua la cunostinta de existenta acutului,nemaiputand nici sa-l mai atace,si afla prea tarziu,dau un exemplu,ca hotararea data in defavoarea sa devine definitiva...se mai poate face???

2. ce parere aveti de faptul ca,cetateatul X,mergand in audienta la Prim-procuror,solicita in scris recuzarea procurorului de caz....cetateanului X nu i se da nici un nr.de inregistrare (dupa cum banuiesc ca era normal),dar i se spune verbal sa se prezinte dupa 3 zile ptr a afla daca se admite sau se respinge cererea...dupa 3 zile X se prezinta din nou la Prim-procuror si tot verbal i se spune ca s-a respins cererea,ca nu sunt motive ptr a se dispune recuzarea procurorului cu pricina si chiar daca ar exista,n-ar putea X sa le dovedeasca ???

sper ca m-am facut inteles,domnilor.....astept cu nerabdare raspunsurile dvs....si in speranta ca poate veti reusi sa ma ”scoateti din ceață”,va multumesc anticipat !!! :)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:29, 30 Decembrie 2008
Am sa incerc sa va lamuresc:
Paragraful 1: Solutiile,incheierile,hotararile instantelor din Romania sunt trimise numai prin posta romana la adresa , adresele la care are domiciliul sau resedinta cel care trebuie sa o primeasca si se inmaneaza personal de catre postas.
In cazul in care acesta nu v-a gasit ceea ce se intampla mereu, o va afisa la intrarea in bloc, cladire,samd; acesta trebuie sa specifice prin recipisa care se intoarce inapoi la Judecatorie prin subliniere daca a fost inmanata personal, afost afisata, samd.Nu se pune in cutia postala. Este foarte posibil ca vreun vecin sa o fi pus din poarta intr-o cutie postala oarecare banuind ca este cutia dvs postala.
Avand in vedere ca traiti in Romania si aveti probabil internet acasa, va recomand sa folositi saitul judecatoriei pana la afisarea solutiei . Dupa aceea nu asteptati sa va caute postasul ptr ca ei tre sa castige bani cu pensiile, au o gramada de bani asupra lor de care raspund cu slujba, si eventual penal, asa ca mergeti la Judecatorie-registratura sau arhiva , spuneti nr de dosar,si aflati daca s-a redactat solutia. Daca da si nu ati intrat in posesia ei mergeti la arhiva, stati la coada de va vine rau,apoi cereti o copie dupa solutie sau hotarare/sentinta.
Toate astea ar trebui sa le faca avocatul dvs angajat daca aveti unul. Va doresc succes !!!


Data post: Marti, 30 Decembrie 2008, 11:13
Subiect: RE: modul de comunicare a actelor care mai pot fi atacate in termen de ”N” zile...

rapuns ptr pct 1:
In cazul in care termenul a expirat, ma refer la cel de apel sau recurs, puteti totusi depune in scris apelul sau recursul la registratura instantei superioare, va ajunge in instanta dar va fi respins de judecator.


Data post: Marti, 30 Decembrie 2008, 11:21
Subiect: RE: modul de comunicare a actelor care mai pot fi atacate in termen de ”N” zile...

Raspuns pct 2:
Pentru a recuza un procuror sau un magistrat trebuie sa aveti motive temeinice, asa ca in cazul in care ati depus o cerere scrisa, aceasta trebuie motivata: nu e ca apelul care se motiveaza abia in instanta pe fond, si asta daca nu uita sa intrebe judecatorul de ce ati facut apel.Parte cu numarul de inregistrare nu va ajuta cu nimic, desi era normal; sa va dea un nr. de inregistrare, deoarece vi s-a raspuns, si daca trageati putin de ei va formulau raspunsul in scris.
Ultima modificare: Marți, 30 Decembrie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
:offtopic: Interventie moderator
@ MARIUS70
Daca aveti mai multe lucruri de spus, puteti folosi functia de editare a mesajului anterior. Postarea mai multor mesaje consecutiveconstituie o incalcare a Regulamentului forumului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicarea incheirerii nu s-a realizat, termen apel marius.m marius.m Buna ziua, Am un proces cu Raiffeissen Bank. Solutia pe scurt a fost afisata pe portal in luna octombrie 2017. Am inteles ca dureaza luni bune pana imi este ... (vezi toată discuția)
Probleme juridice estelle72 estelle72 sunt consultant fiscal inscrisa in camera cosultantilor si am fost numita din partea judecatoriei ca si consultant intr-un proces cu o firma.problema este ca ... (vezi toată discuția)
Furat comunicare hotarare civila - divort endzone endzone Buna ziua sunt intr-un proces de 2 ani cu fosta sotie , ieri am fost la servici si am fost anuntat de postas ca a ajuns comunicarea in urma Apelului facut la ... (vezi toată discuția)