avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Eliberare certificat de naștere pentru un decedat
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Eliberare certificat de naștere pentru un decedat

Bună ziua!
As dori să primesc un răspuns legat de următoarea situație: doresc să intru în posesia certificatului de nastere al mamei mele care este decedată de aprox.17 ani. Mă interesează acest document deoarece:
1.vreau să primesc niște informații de la arhivele militare și trebuie să demonstrez că eu sunt singura descendentă a bunicului mort pe front și, implicit, a mamei mele. Am multe documente dar acesta îmi lipsește.
2. aș vrea, deasemenea, să primesc certificatele de naștere și deces ale celor 2 surori ale mamei mele, întrucât realizez un arbore genealogic al familiei și nu am cum să aflu din altă parte o serie de informații. Surorile au decedat, fiecare, înainte de a împlini 2 ani.
În ce măsură aceste solicitări ale mele pot fi rezolvate de către starea civilă a localității unde s-au născut ? Există o bază legală? Le pot obține sau nu? Deși am citit legea actelor de stare civilă nu mi-e clar dacă se poate rezolva o astfel de solicitare. Menționez că de la nașterea mamei mele au trecut 79 de ani iar de la nașterea surorilor ei aprox. 77-75 de ani.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:05, 16 Decembrie 2016
Buna seara,
Legal le puteti obtine dar nu certificate de nastere ci extrase de nasterecare au aceiasi valoare juridica.
La certificatele de nastere nu au dreptul decat titularii. Acestia fiind decedati e clar ca nu veti putea intra in posesia lor.Certificatul de deces il puteti solicita in calitate de mostenitor ori persoana interesata. Extrase la persoane fizice nu se elibereaza. Daca insa deschideti o succesiune, notarul poate solicita extrase cu conditia ca dvs. sa furnizati lucul si data decesului, casatoriei ori nasterii.De asemenea puteti primi adeverinte, anexa 9, din care rezulta ca exista inregistrarea, dar aceea nu prevede in cuprinsul sau si alte date personale de identificare in afara numelui si a prenumelui titularului de act si nr. actului. Din certificatul de deces rezulta numele parintilor, avand astfel posibilitatea de a face legatura de rudenie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare extras certificat bunic decedat razboi buna ziua, bunicul meu este decedat in prizonierat in al 2 lea ... MAYA2 MAYA2 Buna ziua, Bunicul meu este decedat in prizonierat in al 2 lea razboi mondial. In incercarea de a identifica locul decesului (acces la arhivele nationale ... (vezi toată discuția)
Intrebari succesiune noiklosa noiklosa Am o ruda care a decedat (matusa), eu fiind unicul mostenitor. 1. Succesiunea prin notar (nu in instanta) se dezbate obligatoriu in orasul unde isi avea ... (vezi toată discuția)
Succesiune - neconcordante de nume în acte Malia_D Malia_D Bună ziua, Am următoarea situație: un membru al familiei mele, încercând să declanseze procedurile pentru succesiune după părinții dumnealui, a ... (vezi toată discuția)