avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Privarea de somn intentionata in apartament
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Privarea de somn intentionata in apartament

Se considera tortura, daca un vecin timp de 2 ani iti da intentionat tv la maxim in diferite intervale orare intre 22 seara si 6 dimineata, si cu toate ca ti-ai antifonat, ai chemat politia, ai si incercat pe cale amiabila sa rezolvi problema, el contunua seara de seara sa te priveze de somn? Exista vreo lege din codul penal, sau de alta natura care sa ma poata ajuta sa-l dau in judecata pentru privare de somn prelungita?
Cel mai recent răspuns: Mirrella P. , utilizator 21:46, 22 Decembrie 2016
Off topic, va recomand sa achizitionati niste dopuri de urechi pentru izolare fonica. ajuta foarte mult.
Eu stau la curte .... dar in 2006 cred mi-am luat amenda de la politie pentru deranjarea linistii publice ... ce e drept era 3 dimineata si testam niste boxe in curte (foarte mari).

Din cate stiu eu nu prea ai voie sa faci multa galagie dupa 10 seara.
Da, problema ar trebui rezolvata de politie prin amenzi.
E cam ciudat ca nu a reusit...

Daca politia nu a rezolvat problema se poate deschide un proces civil dar este proces dificil.
Va trebui sa dovediti pe baza de probe tot ce sustineti in fata instantei.
Si argumentarea este destul de dificil de facut...si daca nu va pricepeti la drept e posibil sa pierdeti procesul...
Ultima modificare: Vineri, 16 Decembrie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Eu am facut reclamatie la politie si ei mi-au raspuns ca nu pot incalca dreptul reclamatului De a face ce vrea pe proprietatea lui. Drept urmare am luat nr De inregistrare a plangerii facute De mine telefonic, numele celor 2 politisti si, desi am pierdut ceva timp, am pus Politia sa imi dea raspuns in scris la reclamatia facuta in termenul legal De 30 de zile... Dupa alte cateva reclamatii unde am insistat ca politia sa respecte procedurile si drepturile mele de reclamant...cred ca au inceput sa "ii incalce drepturile" vecinilui cu boxele date la maxim ca la un moment DAT s-a potolit. Mai mult m-am luptat cu Politia decat cu vecinul....daca vrei sa dai pe cineva in judecata ai nevoie de probe scrise...nu numai de ceea ce spun verbal politistii...
In fata instantei civile, la fel de buna este si proba testimoniala, adica proba cu martori. Insa este foarte ciudat ca Politia nu a facut in cazul dvs. nimic.

Legea nr. 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, republicata 2014

Art. 2. - Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:
(...)
25) tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;
26) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00 si 13,00-14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora;

Deci nu are voie sa faca ce vrea in apartamentul sau si Politia sa nu-l amendeze. Explicati-le legea politistilor, e imposibil sa nu o cunoasca, iar daca in continuare nu-l amendeaza pe vecin, inseamna ca l-a mituit pe politist vecinul, nu se poate, n-are cum... Luati doi prieteni ceva noaptea la dvs. acasa, intr-o noapte si sa depuna marturie ce aud noaptea la dvs. in apartament. Aici nu este cauza de rezolvat in baza de inscrisuri, iar in instanta civila chiar ii puteti cere vecinului niste daune morale serioase, ca sa se potolesca sa mai faca circ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa dovedesc ca vecinul ma deranjeaza cu muzica ziua si noaptea? adrian_george adrian_george Buna ziua, locuiesc la casa si am o problema cu un vecin. Dansul asculta muzica cu boxele in curte, zi sau noapte. Problema dureaza de 1 an si s-a ... (vezi toată discuția)
Vecinul de deasupra ma trezeste la ore inumane Roken Roken Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: In apartamentul de deasupra mea s-a mutat un chirias cu un program atipic, care se trezeste in fiecare ... (vezi toată discuția)
Vecini care șicanează , rog un sfat Ionelache Ionelache Am o vecină deasupra noastră cu 2 copii adolescenți care mă șicanează mai ales după ora 22:00-08:00 , adică bubuie , ciocane , tropăie trag scaunul ... (vezi toată discuția)