avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Costuri interventie chirurgicala spital privat
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Costuri interventie chirurgicala spital privat

Buna ziua

Doresc sa va aduc la cunostinta situatia mea ca si pacient al unui spital privat:

In data de 25.11.2016 am suferit o interventie chirurgicala de refacere a ligamentului incrucisat anterior si menisc (in ceea ce priveste refacerea meniscului, decizia a fost intraoperatorie). Mentionez ca am o polita de asigurare privata, care in cazul interventiilor chirurgicale acopera 15000 lei. In discutiile premergatoare operatiei, dnul doctor m-a informat (verbal) ca nu se va depasi plafonul politei, chiar daca refacerea meniscului era o decizie intraoperatorie. De toate documentele de aprobare catre asigurator s-a ocupat spitalul, ei facand o estimare de costuri de 12300 lei (fara a estima si meniscul).
Dupa interventie am aflat cu stupoare ca pretul total al interventiei este de aproximativ 23500 lei, diferenta fiind suportata de catre pacient (aprox. 8500 lei). Am avut sau am incercat sa am discutii cu un reprezentant al spitalului insa nu am fost bagat in seama. In acest moment ma aflu in imposibilitate de plata obtinand pana acum 2 termene de amanare de 10 zile.
In ceea ce priveste actul medical nu am nici un repros (din contra), nemultumirile mele fiind strict de aprecierea costurilor.
Din punctul meu de vedere nu s-a procedat corect, pacientul fiind pus in fata faptului implinit dupa operatie fara un acord (nici macar verbal) dpdv al costurilor.

Va rog sa ma sfatuiti cu ceea ce este de facut in acest caz.

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 20 Decembrie 2016
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 23:16, 29 Decembrie 2016
Daca nu ati fost informat in scris cu privire la costuri si nu ati semnat niciun angajament de plata in cazul in care se depssesc costurile estimate nu ar avea temei legal sa va solicite plata suplimentara.
Ar trebui sa vada actele un avocat.
Da, ar trebui analizate cu atentie actele dar si legea aplicabila.

Sfatul meu ar fi sa mergeti la juristul lor si sa cereti lamuriri in scris.

Trebuie vazut care este textul de lege pe care au mers ei.
Acesta ar fi inceputul...

Oricum pacientul ar trebui informat cu privire la costuri.
Dar...sa nu ii spuneti la jurist acest lucru...daca vreti sa apelati la avocat.
Daca nu veti apela la avocat ii puteti spune orice vreti.

Cazul poate sa fie cu mult mai complicat decat pare...
Buna ziua

Astazi am fost la intalnirea cu juristul spitalului, iar rapunsurile sunt urmatoarele:

1. vina este exclusiv a mea fiindca nu m-am interesat de costuri (tarifele fiind publice atat pe site cat si in spital)
2. factura trebuie achitata fara doar si poate fiindca la externare am semnat un angajament de plata de 10 zile calendaristice in care se spune |imi asum in mod ferm si irevocabil angajamentul de a plati contravaloarea respectivelor servicii medicale conform facturii nr. x din data de y, factura fiscala pe care am primit-o, mi-o insusesc si o accept in totalitate la plata|.

In aceste conditii credeti ca in cazul in care voi apela la un avocat am vreo sansa de reusita.

Multumesc

[Regulamentul forumului: 2.14. Identificarea unor persoane, fie fizice sau juridice, in mesajele postate sau in titlul topicului, nu este de dorit. Nu uita ca pe forum se discuta probleme juridice, iar nu implicarea lui X sau lui Z in ele.]
Ultima modificare: Marți, 20 Decembrie 2016
Admin, administrator
Soluția ar fi să îi convingeți să vă accepte o eșalonare a datoriei, pe o perioadă în care credeți că ați putea reuși să vă achitații integral .
Buna seara

Un incident asemanator am patit si eu cu un membru al familiei , care la momentul internarii in spitalul privat a fost informata ca va avea de plata maxim 2500 lei iar dupa trei zile cand am fost sa o externez am platit 8200 lei , i-au facut si alte investigatii suplimentare care nu aveau nimic in comun cu diagnosticul.Asa se intampla uneori la privat . Am platit fara comentarii pt ca altfel nu o externau .
Ultima modificare: Joi, 29 Decembrie 2016
me.elena, utilizator

Alte discuții în legătură

Operatie nereusita!!! DOTZ DOTZ Buna ziua! Am si eu o problema! Am suferit o interventie chirurgicala la unul dintre ochi, iar operatia nu a reusit, vad la fel ca inainte poate chiar putin ... (vezi toată discuția)
Interventie picior fisura menisc la privat vad.cris@yahoo.com vad.cris@yahoo.com Buna ziua Fetitei mele i s a facut o interventie la picior(fisura menisc) la un spital de copii privat din Buc...cum pot recupera banii de la cas eu fiind ... (vezi toată discuția)
Plagă infectată. spitalul spune că sunt sănătos! misulino misulino In urma cu 3 saptamani am fost operat la un spital de stat din Bucuresti de granulom, dupa ce in octombrie 2017 fusesem operat in acelasi loc (zona inghinala) ... (vezi toată discuția)