avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1148 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... deshumare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

deshumare

buna seara. am si eu o intrebare.
eu locuiesc de un an de zile in germania si am aflat ca sora mea a deshumat-o pe mama si i-a mutat osemintele intr-un alt cimitir fara sa ma instinteze.
spunandu-mi ca daca vin in tara sa nu ma duc la cimitir la mama ca nu o sa mai gasesc decat crucea ei, dar mormantul e gol.
legal poate sa mute osemintele mamei?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:32, 16 Decembrie 2016
Buna seara,
Dupa un anumit numar de ani (minim 7 din cate stiu), cu aprobare, DA!, se pot muta osemintele.
Pai si nu v-a justificat motivul mutarii osemintelor in alt cimitir?
Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Dupa un anumit numar de ani (minim 7 din cate stiu), cu aprobare, DA!, se pot muta osemintele.

Osemintele se pot muta cu aprobarile de rigoare inclusiv dupa un an

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierderea mormantului Faragaucristina Faragaucristina Am pierdut locul de veci al mamei mele.pentru ca a expirat termenul de concesionare.acum a cumpărat altcineva locul.nu mai anunțat nu stiu ceau facut cu ... (vezi toată discuția)
Deshumare Wiorica Wiorica Bună ziua, eu aş vrea să o deshumez pe mama anul acesta ( ea a murit în 1997) şi să o transport în satul unde s-a născut pentru a o îngropa acolo. ... (vezi toată discuția)
Mostenire parcela de pamant la cimitir raisa_tudorache raisa_tudorache Buna ziua, Eu am o problema legata de o parcela de teren pe care este inmormantata mama mea. Ea a murit cand eu aveam 13 ani (in 2001), si la momentul ... (vezi toată discuția)