avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Decontare benzina
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Decontare benzina

Sunt PFA si imi desfasor activitatea pe teren - activitate pentru care folosesc masina personala.Cum imi pot deconta benzina?
Cel mai recent răspuns: soarebv , utilizator 15:32, 8 Decembrie 2010
Pentru decontarea cheltuielilor cu carburantii va trebuie foaie de parcurs care trebuie completata zilnic cu distantele parcurse , locurile de deplasare ,etc. La aceste foi de parcurs atasati bonurile de alimentare cu carburant.
Aceste foi de parcurs sunt tipizate pe care le puteti gasi la centre specializate in tipizate contabile. Folosirea foii de parcurs este valabila atat la PFA cat si la societati comerciale.
SUCCES!
B-)
da, si trebuie tinut cont si de prevederea continute in art . 48

Reguli generale de stabilire a venitului net anual din activităţi independente, determinat pe baza contabilităţii în partidă simplă
(7) Nu sunt cheltuieli deductibile:
l) în perioada 1 mai 2009—31 decembrie 2010, cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul șoferului, cu excepţia situaţiei în care vehiculele se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:

1. vehiculele utilizate exclusiv pentru: intervenţie, reparaţii, pază și protecţie, curierat, transport de personal la şi de la locul de desfăşurare a activităţii, precum şi vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenţi de vânzări şi de agenţi de recrutare a forței de muncă;

2. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plată, inclusiv pentru activitatea de taxi;

3. vehiculele utilizate pentru închirierea către alte persoane, inclusiv pentru desfăşurarea activității de instruire în cadrul şcolilor de șoferi.

vreti sa va uitati si la " codul rutier , prb cu masina " subiect - masina transport marfa masina transport persoane "

si o intrebare pt d-na consultant fiscal : daca un sofer pleaca in tara cu o duba iveco sa duca marfa la un magazin , dar intre timp face si aprovizionare
sau daca face doar aprovizionare , se deduce sau nu tva?
Ultima modificare: Joi, 3 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
PFA nu li se aplica prevederile din Codul fiscal in legatura cu impozitul pe profit!!!
Dar se aplica prevederile privind nedeductibilitatea combustibilului (vezi mai sus ce a scris Magda Staicu).

Alte discuții în legătură

Deduceri pfa gicapas gicapas cum se deduce combustibilul la autovehicol si pe ce documente la un pfa? (vezi toată discuția)
Inregistrarea in contabilitate a bonurilor fiscale de combustibili auto velescu alexandru velescu alexandru Va rog respectuos sa ma lamuriti pentru cine anume (ce categorie de societati comerciale) se poate deduce cheltuielile si TVA pentru combustibili auto folositi ... (vezi toată discuția)
Deducere cheltuieli cu carburantii decowill decowill care si in ce cota sunt deductibile cheltuielile cu carburantii pentru SRL? (vezi toată discuția)