avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere dupa refuz schimbare loc de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere dupa refuz schimbare loc de munca

buna seara
Sunt angajata la o firma de curatenie ,la o locatie fixa .Sefii vor sa imi schimbe locatia ,la o echipa mobila ,lucru cu care nu sunt de acord .Pot fi concendiata fara drept de somaj daca refuz mutarea ?Cum pot evita desfacerea contractului sau macar sa beneficiez de somaj ? Am peste 3 ani la firma respectiva in aceasta locatie !
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:49, 17 Decembrie 2016
Se poate dispune concedierea dvs fara a putea beneficia de somaj.
Buna seara,

Puteti pierde dreptul la somaj daca vi se desface contractul de munca din motive disciplinare sau daca va dati demisia. Aceste motive pot fi si ca nu va prezentati la munca in conditiile solicitate, intrucat angajatorul are dreptul sa modifice locul in care se presteaza munca. pentru a evita desfacerea contractului de munca din motive disciplinare, ar fi bine sa formulati o cerere in scris pe care sa o inregistrati la angajator in care sa precizati motivele pentru care nu vreti sa lucrati in echipa mobila (puteti invoca motive medicale, insa ar trebui sa si atasati ceva documente medicale in acest sens).
In cazul in care totusi angajatorul insista sa va mute in echipa mobila, incercati sa va intelegeti cu angajatorul pentru a vi se desface contractul de munca de comun acord, pentru a va pastra dreptul de somaj.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajatorul poate decide unilateral modificarea locului de munca numai in anumite situatii.

Incetarea c.i.m. cu acordul partilor nu da posibilitatea sa se beneficieze de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare Szegedi Szegedi Buna seara, sunt insarcinata in luna a 3-a iar firma la care lucrez de aproape 3 ani se muta in alt oras.Pot sa cer sa ma trimite in somaj? Daca sunt somera ... (vezi toată discuția)
Restructurare firma, schimbare fortata a postului in cadrul firmei guardianx guardianx Buna ziua, firma de distributie la care sunt angajat renunta la o parte din angajati, urmand sa lucreze pe baza de sezonierat. Momentan renunta la angajatii ... (vezi toată discuția)
Incetare cim art.65 (1) simona_gabriela85 simona_gabriela85 buna ziua lucrez la o firma de paza pe RU si am intampinat o situatie in legatura cu un angajat. daca sa desfintat un post de lucru cu data de 01.10, si nu am ... (vezi toată discuția)