avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... fals si uz de fals
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

fals si uz de fals

Lucrez la o primarie si unii dintre colegii mei in anul 1994 si-au fabricat niste adeverinte false pentru ca vechimea din fostul CAP(au lucrat ca membrii cooperatori deci fara contract de munca)sa le fie inscrise in carnetele de munca si pentru care au primit sporuri de vechime in munca.Ce aspecte imbraca fapta si daca este cumva prescrisa?Multumesc si va doresc o zi buna plina de realizari.
Cel mai recent răspuns: vasilica53 , utilizator 14:50, 9 Septembrie 2009
Incercati sa fiti mai explicit, va rog...
Urmariti va rog topicul
www.avocatnet.ro/content/for...
si apoi reveniti cu amanunte.
persoanele in cauza au lucrat in fostul CAP fara contaract individual de munca ci ca membrii cooperatori si li sa retinut 10 sau 15 lei vechi pentru contributia la pensie deci nu li-sa virat CAS.In anul 1984 au luat de la consiliul local o adeverinta cum ca au lucrat cu cim si alta unitate le-a facut inscrierea in carnetul de munca (precizez ca unul dintre ei lucra in cadrul primariei unde s-a predat arhiva fostului CAP si avea printre atributii de serviciu si arhiva),deci ei primesc sporuri de vechime pentru o vechime pe care nu o au>Multumesc.Cazul nu a fost judecat ma intereseaza daca pana la judecare fapta este prescrisa sau nu ce pot pati persoanele in cauza,acestia mai sunt si functionari publici.
cazul inca nu a fost judecat.
cazul nu este judecat.Intrbam daca fapta savarsita in 1994 este descoperita acum cum este interpretata,si ce se primeste pentru aceasta.

Alte discuții în legătură

Adeverinta pentru dosar pensionare rdavid rdavid Buna ziua, Cum sau de la ce institutie pot obtine o adeverinta care sa confirme faptul ca am fost angajat cu carte de munca la o unitate (Cooperativa ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca nestampilat de unitatea emitenta - demonstrare vechime elf14 elf14 Buna ziua! O cunostinta se confrunta cu o problema. La depunerea dosarului de pensionare, a descoperit ca are carnetul de munca nestampilat si nesemnat de ... (vezi toată discuția)
Arhiva distrusa Ariadna Gorea Ariadna Gorea Am o speta si nu mai stiu cum sa-i dau de capat. O sc este obligata de instanta sa elibereze adeverinte privind sporurile de noapte, de toxicitate s.a. ... (vezi toată discuția)