avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mediere penala
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mediere penala

Buna ziua,
Am facut medierea penala in.care am recuperat.un sfert.din paguba restul.cu.promisiune pt urmatorii.doi.ani!
Ideea este.ca.nu am.avut avocat.lipasa.de bani si pe.fond.de.stres nu am inteles textul si acum am.vazut ca scrie in act.la partea penala "declar ca.l am iertat si cer.ferm.retragerea. raspunderii penale."
Acum incepe .judecata. intrebarea este ce apot sa mai fac acum ca sa il conditionez.sa.imi.plateasca restul.de bani? Pot sa aman procesul pana la recuperare suma ,2ani?pot sa.aman.procesul de judecata daca nu am avocat? Mai am vreo sansa sau judecatorul il va elibera si el nu va mai plati pt ca nu.mai are frica,nu mai poate fi condamnat si doar executorul judecatoresc care nu are ce sa ii execute? Va multumesc!
Trebuia sa cititi bine acordul, daca nu aveti pe ce sa il executati s-a incheiat pentru dvs.
Despre ce infractiune e vorba?
Posibil să fie vorba despre furt sau înșelăciune. Nu ar avea sens să încercați să stopați procesul, nici nu ați reuși. Acordul de mediere exprimă voința părților și nu puteți invoca lipsa unui avocat, aveți discernământ. Dacă inculpatul ar intra la pușcărie nici atât nu ar mai exista șanse de recuperare a prejudiciului în integralitatea lui. Eu opinez că a fost înțelept să acceptați medierea, fiindcă ați recuperat măcar ceva și aveți o înțelegere prin care inculpatul se obligă să vă achite și restul prejudiciului. Dacă vor exista probleme, veți putea încerca să îl executați silit . Dar nu puteți anticipa că acesta nu va plăti și restul.
Eu opinez ca a fost intelept sa accepte medierea dar nu a fost intelept sa incheie acordul daca nu a fost despagubit, faptuitorul trebuia sa faca tot posibilul sa-i inapoieze tot prejudiciul, altfel pe viitor, el sau altii certati cu legea o sa inteleaga ca este posibil sa dea ceva inapoi din prejudiciu si sa scape de raspundere penala.In acest fel si infractionalitatea va creste si vom avea toti de suferit.
Furt calificat,a recunoscut furtul ,o suma mare , mai are la dosar un furt ,nu are o zi de lucru in cartea d munca, nu are bunuri p numele lui ....a garantat cu bunurile viitoare si prezente ....oare judecatorul va fi deacord cu un astfel de acord?
Se putea scrie in acord de mediere ,ca doresc amanarea procesului pana la recuperarea sumei?
Judecatorul il va lasa sa scape asa usor ,imi spunea mediatorul sa citesc CCR 397/2016...
Dar eu cum puteam sa imi recuperez banii daca nu faceam acordul...mediatorul( care cred ca a fost de partea lui) a spus ca el depinde de judecator ,daca ii da pedeapsa sau nu....mai pot sa fac ceva?se putea face mediere civila daca incepea procesul?
Ultima modificare: Duminică, 18 Decembrie 2016
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
In Romania nu se mai aplica pedeapsa cu inchisoarea pentru neplata bunurilor banesti , adica daca nu are nimic de executat este liber ...niciodata nu o sa puna nimic pe numele lui

Alte discuții în legătură

Condamnare furt, liberare conditionata, recidiva Sarbu-Luminita Sarbu-Luminita Buna ziua, sunt eliberată condiționat si In restul de pedeapsa ( coada) - in ultimele 4 zile, am mai comis un furt, dosarul va ajunge in instanța. Doua ... (vezi toată discuția)
Recurs furt - aplicarea legii mai favorabile, impacarea dumutaadrianred dumutaadrianred Buna, in cazul unui recurs, in cazul unui furt, unde a fost aplicat vechiul cod,la recurs ar trebui aplicata legea favorabila si posibilitatea de impacare? Un ... (vezi toată discuția)
Inselaciune, impacare cu partea vatamata MuscaluCatalin MuscaluCatalin Sunt inculpat intrun dosar de inselaciune cu nr...............,si ma judec cu el de aproximativ 1 an de zile(in conformitate cu art.344 al.2 din legea ... (vezi toată discuția)