avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Violarea sediului profesional
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Violarea sediului profesional

Buna ziua! Ar fi posibilă săvarsirea infractiunii de violare a sediului profesional în cazul în care se pătrunde fără drept într-un loc împrejmuit ținând de sediul unei autorități publice având în vedere că textul de incriminare nu prevede acest lucru?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:35, 19 Decembrie 2016
Infractiunea de violare sediu profesional este prevazuta si pedepsita de art.225 NCP.Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a partii vatamate.
În norma cu pricina nu este prevăzut ca la violarea de domiciliu si patrunderea fara drept intr-un loc imprejmuit tinand de sediul profesional.
In primul rand, trebuie sa-i spunem dlui avocat ca art.225 NC.pen. si notiunea de parte vatamata, nu au ce cauta impreuna.
De ce? Pentru ca art.225 tine de NC.pen., iar notiunea de parte vatamata tine de VC.pen.

Desi elementul material al laturii obiective la art.225 este similar cu cel de la art.224 Violarea de domiciliu, diferenta dintre cele doua infractiuni exista si se face in functie (si) de spatiile ce intra sub incidenta legii penale.
Asa cum bine a sesizat dl @trailer1234, tipicitatea faptei de Violarea sediului profesional, nu retine doar patrunderea pe un teren sau in orice alt loc imprejmuit tinand de respectivul sediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masuri ninelmihaila ninelmihaila ce pot sa fac impotriva unor vecini care imi rup sistematic gardul sa bage caii in gradina? (vezi toată discuția)
Constituie infractiune de violare de domiciliu? student97 student97 Un barbat major patrunde intr-o livada imprejmuita cu un gard pe care se afla un panou de atentionare prin care se interzice accesul. Este violare de ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu madasey16 madasey16 In situatia in care cumnatul meu (sotul surorii mele) patrunde cu forta in casa parintilor mei in care eu impreuna cu familia mea locuim de 5 ani si imi ... (vezi toată discuția)