avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si partaj

Buna ziua tuturor,
Sunt casatorita de 14 ani si am 2 copii minori(11 ani si respectiv 8 ani).IN ultimii 2 ani relatia cu sotul meu s-a deteriorat si deorece certurile noastre afecteaza copii am hotarat sa divortez.
*Copiii fiind minori ,cui ai vor fi incredintati, se va tine cont si de dorinta copiilor? De expemplu cel mare de 11 ani isi iubeste foarte mult tatal si ar dori sa stea cu el, dar eu nu doresc sa despart copiii deorece ai iubesc foarte mult.
*Eu momentan locuiesc in strainatate si deorece lucrez aici as dori sa stiu , lipsa mea poate afecta decizia de increditare a copiilor mie?
Acum 2 ANI,bunica mea ne-a facut acte pe un apartament, prin vanzare cumparare cu clauza de intretinere si habitat(trebuie sa avem grija de ea pina la moartea ei si sa ne ocupam de toate cele necesare si dupa).Acest apartament a fost evaluat atunci la suma de 800 mil. lei vechi.Din aceasta suma s-a scris in act , ca i-am dat bunicii jumatate si de cealalta jumatate ne-am angajat sa avem grija de ea.
*Ce drept are sotul meu la acest apartament ?
Mentionez ca bunica mea locuieste cu noi si are grija de copii in lipsa mea.
*Deorece bunica mea traieste si sotul nu contribuie cu nimic la intretinerea acesteia(a bunicii),eu fiind cea care plateste totul,la partaj, acest apartament se va imparti la 3(eu, sotul si bunica-deoarece pina la moartea ei , ea este propietarul acestui apartament ),sau doar intre mine si sot?(dar divortand ,noi nu vom respecta contractul facut ptr apartament :ma refer la acea jumatate din suma apartamentului in care noi - eu si sotul, ne-am angajat sa avem grija de ea)
*Daca eu sunt cea care a contribuit cu bani mai multi in casa si pot demonstra cu extract de cont din banca, pot obtine mai mult sau nu conteaza?
* Imi trebuiesc acte de aici pentru a demonstra ca locuiesc,lucrez aici in special ca eu doresc custodia copiilor si doresc sa ma stabilesc aici cu ei.
Va multumesc foarte mult pentru ajutor si va rog sa ma scuza-ti ca v-am deranjat cu problema mea, dar sincer nu stiu ce sa fac , si pana vin in tara ptr a consulta un avocat , incerc sa adun ceva informatii si sa ma documentez in privinta drepturilor legale pe care le am in acest proces.
Cel mai recent răspuns: ContSters89128 , utilizator 17:04, 5 Septembrie 2009
Daca ati facul actele de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere, apartamentul este bun comun, deci este supus partajului. Partajul de va face intre Dvs. si sotul Dvs., deoarece bunica are dreptul de abitatie, dar nu mai are dreptul de proprietate.

Faptul ca contributia Dvs. la cumpararea apartamentului poate fi dovedit, va pune in avantaj in cazul partajului, acest lucru fiind luat in cosiderare de instanta.
Ultima modificare: Joi, 3 Septembrie 2009
ContSters77883, utilizator
In urma cu 2 luni sotul si-a pierdut actul de identitate , iar atunci cand a depus actele la Politie pentru a-si face altul , a trebuit sa vina cu bunica sa semneze ;deoarece i s-a spus ca ea este propietarul apartamentului.
In acest caz poate ca contractul de vanzare cumparare nu a fost inscris in Cartea Funciara sau functionarul respectiv se referea de fapt la dreptul de abitatie a bunicii, adica dansa apare si ea pe extrasul de Carte Funciara, dar nu in calitate de proprietara.
va multumesc pentru lamurire
Inteleg ca sunteti inca sot si sotie, nu ati divortat.Mai intai ca,la acest moment, bunica poate solicita in instanta rezolutiunea contractului, pe motiv ca sotul dvs.nu ii acorda intretinerea la care s-a obligat prin contract.Acest fapt poate fi dovedit inclusiv cu martori.Dupa aceea, daca divortati, va poate face un alt contract similar numai dvs., dupa ramanerea definitiva si irevocabila a hot. de divort.Singura problema este ca s-ar putea sa fie obligata sa va restituie celor 2 soti cei 400 milioane care scrie in contract ca i-ati fi platit dvs.dansei. De asemenea, chiar daca nu sunteti divortata, poate cere rezolutiunea contractului asa cum am spus mai sus, iar dupa aceea poate vinde apartamentul unuia sau ambilor dvs.copii, pe care ii veti reprezenta, pt.ca sunt minori, iar dvs.va puteti trece in contract ca procurator de fonduri (adica cel ce a platit pretul catre vanzator, pentru minorii-cumparatori).
Privitor la divort, este posibil ca lipsa dvs.sa duca la incredintarea minorilor tatalui lor, dar se poate si sa nu, depinde cu ce probe si argumente veti veni in instanta.
Ultima modificare: Joi, 3 Septembrie 2009
dandanaua, utilizator

Alte discuții în legătură

Partaj divort ContSters273668 ContSters273668 in timpul casatoriei, bunica sotiei le-a oferit sotilor casa in care locuia prin contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere. in acest contract fata ... (vezi toată discuția)
Renuntare la contract v-c cu uzufruct viager iraidaanisa iraidaanisa O batrana, dupa ce i-*a murit sotul, a facut acte unui nepot. Acte de vanzare cumparare cu clauza uzufruct viager. In speranta ca v-a fi intretinuta. Acest ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract vanzare cumparare cu clauza intretinere Mari65 Mari65 Buna ziua.Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. In anul 1997 soacra ne-a dat apartamentul cu act vanzare-cumparare cu clauza intretinere. De-a lungul ... (vezi toată discuția)