avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reziliere contract vanzare cumparare cu clauza ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reziliere contract vanzare cumparare cu clauza intretinere

Buna ziua.Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. In anul 1997 soacra ne-a dat apartamentul cu act vanzare-cumparare cu clauza intretinere. De-a lungul anilor am facut impreuna cu sotul modificari radicale, venitul meu fata de al lui mai mare de 3 ori.In prezent suntem in divort,eu am parasit acel apartament impreuna cu copilul minor neluand din casa decat bunurile personale.Soacra a initiat proces pentru reziliere partiala a contractului , adica pe mine. Actele pentru imbunatatiri au ramas in apartament .Este posibil reziliere partiala? Ce sanse am sa recuperez banii cheltuiti in modernizare? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Mari65 , utilizator 15:20, 4 Februarie 2013
Pentru un raspuns corect, trebuie studiat dosarul. Intretinerea trebuie respectata, fiind obligatie a partilor.Trebuie sa formulati intampinare in cauza si reconventionala pentru pretentii.
Ultima modificare: Vineri, 1 Februarie 2013
avvalentina, utilizator
Multumesc pentru raspuns dar eu nu doresc ca acel contract sa nu fie reziliat,pentru ca de la data parasirii apartamentului nu am mai prestat intretinere , intrebarea era daca pot recupera din imbunatatirile facute cu venitul in mare parte al meu in cazul in care nu am actele si daca se poate rezilia in parte acel contract.

Stimate domn,

Contractul de vanzare -cumparare cu clauza de intretinere poate fi rezolutionat .
Clauza rezolutorie este intotdeauna subinteleasa in cazul contractelor sinalagmatice, bilaterale.

Astfel, se poate dispune, de catre instanta de judecata, repunerea in situatia anterioara, in cazul in care una dintre parti nu isi indeplineste angajamentul sau .

Partea care si-a indeplinit obligatiile ce ii incumba se poate adresa instantei de judecata, in vederea obligarii celeilalte parti contractante la realizarea prestatiei asumate.
O alta situatie este aceea a rezolutiunii contractului de vanzare-cumparare, cu daune interese.



Prestatiile ce au fost realizate pot fi restituite.


Astfel,instanta de judecata se poate pronunta in sensul restituirii prestatiilor deja facute, in situatia in care obligatia de intretinere nu a fost cauzata de nesocotirea bunelor moravuri sau cand nu exista o justificare a imposibilitatii indeplinirii obligatiei de intretinere.

Adresati-va instantei de judecata, in vederea rezolutiunii contractului de vanzare -cumparare.



Succes.



Multumesc mult. Actiunea de rezolutiune este introdusa de soacra mea ,dar sa fie numai in parte,adica pentru mine, sa ramana in continuare sotul meu cu care eu sunt in acest moment in divort. Sa inteleg ca eu pot cere si c/v prestatiilor din cei 16 ani in afara imbunatatirilor aduse?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cadru vanzare-cumparare aartist aartist In contract este inserata clauza : "Oricare parte poate solicita rezilierea contractului cu un preaviz de 15 zile". Pot rezilia unilateral oricand acest ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare - rezolutiune? Anaj Anaj Se poate rezilia (sau rezolutiona?) un contract de vanzare cumparare marfa intre 2 societati comerciale, prin acordul partilor sau daca nu se respecta termenul ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune contract vanzare cumparare cu clauza Mari65 Mari65 Buna ziua. Am fost casatorita din 1996 pana in aprilie 2011 in fapt si legal martie 2013,in urma caruia a rezultat un copil minor care este la mine.In anul ... (vezi toată discuția)