avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rezolutiune contract vanzare cumparare cu clauza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rezolutiune contract vanzare cumparare cu clauza

Buna ziua. Am fost casatorita din 1996 pana in aprilie 2011 in fapt si legal martie 2013,in urma caruia a rezultat un copil minor care este la mine.In anul 1997 soacra ne-a facut act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere pentru apartament in care am si locuit impreuna pana la parasirea de catre mine a acestuia. in perioada 1997-2005 am facut imbunatatiri radicale la apartament cu contributia aproape exclusiva a mea-sotul nu a avut serviciu decat sporadic o perioada de 1 an cu un salariu extrem de mic. In momentul parasirii domiciliului am facut cu sotul o intelegere verbala ca partea mea de chirie de la o garsoniara proprietatea noastra sa o primeasca el in cont pentru intretinerea soacrei. La acest moment soacra a introdus actiune de rezolutiune in parte in ceea ce ma priveste doar pe mine motivand ca doar fostul sot se ocupa de ea.Intrebarea este ce pot face sa-mi recuperez partea de chirie cuvenita si c/v imbunatatirilor aduse apartamentului. Se pot cere in cadrul acestui proces sau trtebuie sa fac actiune separata. Parerea avocatilor consultati sunt contradictorii. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 20:19, 19 Aprilie 2013
Puteti face actiune in cadrul acestui dosar, neexistand motive sa va judecati separat, poate doar durata dosarului, fiind vorba de 2 actiuni.
Un alt argument ar fi sa asteptati sa vedeti daca se admite actiunea, caz in care sa va pretindeti printr-o actiune separata drepturile.
Pot aparea probleme in legatura cu prescriptia acestor drepturi. Vedeti si cu cine va judecati, in speta de la cine pretindeti aceste imbunatatiri.
Eu zic că soacra nu prea are şanse. Dacă obligaţia de întreţinere a fost îndeplinită (indiferent de care dintre întreţinători), nu are niciun temei să ceară rezoluţiunea contractului. Nu e treaba ei să stabilească rolul şi contribuţia întreţinătorilor la îndeplinirea obligaţiei, atîta vreme cît întreţinerea a fost prestată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract vanzare cumparare cu clauza intretinere Mari65 Mari65 Buna ziua.Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. In anul 1997 soacra ne-a dat apartamentul cu act vanzare-cumparare cu clauza intretinere. De-a lungul ... (vezi toată discuția)
Imbunatatiri apartament contract intretinere reziliat Mari65 Mari65 Buna ziua! Am fost casatorita 15 ani, am locuit impreuna cu soacra in apartamentul acesteia pe care acum 15 ani ne-a facut mie si sotului contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
evacuare; actiune civila ? Manole Dumitru Manole Dumitru Intr-o speta de evacuare; Intelegerea inainte de incheierea casatoriei, soacra mama fetei promite ca dupa incheierea casatorie va face acte pe apartament ... (vezi toată discuția)