avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract de vanzare-cumparare - rezolutiune?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract de vanzare-cumparare - rezolutiune?

Se poate rezilia (sau rezolutiona?) un contract de vanzare cumparare marfa intre 2 societati comerciale, prin acordul partilor sau daca nu se respecta termenul de livrare mentionat in contract?
Cumparatorul acorda avans (in 2 transe, conform unui grafic) de aproximativ 60% din valoarea totala a marfii. Isi poate recupera in intregime acel avans in cazut in care contractul se reziliaza (acest lucru fiind mentionat in contract)?
Ma ajuta cineva si cu un model de contract pentru situatia aceasta?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: crio , utilizator 23:15, 27 Noiembrie 2010
se poate recupera, se poate rezilia ori dupa caz rezolutiona.
- sfatul meu este sa concepeti dv ori un avocat clauzele nu sa le luati dupa un model .
Care este diferenta intre reziliere si rezolutiune? Pe care trebuie sa o aleg in situatia mea?
Reformulez:
Pot acorda avans in 2-3 transe oricat?
Se poate 60% - 70% din valoarea contractului, imediat dupa incheierea acestuia, chiar daca marfa imi va fi livrata abia peste 4 luni?
Conventiile legal facute au putere de lege intre partiile contactante.
Puteti acorda avans cat va intelegeti cu vanzatorul .
Totusi interesul dumneavoastra ar fi sa achitati un procent cat mai mic, din suma totala, fructificand astfel, in cele patru luni de livrare a marfii, banii neavansati.
Reziliere-Desfiintarea unui contract sinalagmatic cu executare succesiva, la cererea uneia dintre parti, ca urmare a faptului ca cealalta parte nu si-a executat in mod culpabil obligatiile contractactuale.
Rezolutiune-Desfiintarea unui contract sinalagmatic cu executare uno ictu (dintr-o data), la cererea uneia dintre parti, ca urmare a faptului ca cealalta parte nu si-a executat in mod culpabil obligatiile contractactuale
pe mine m-a ajutat foarte mult cartea asta, are cam tot ce iti poti dori pe reziliere si rezolutiune: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezolutiune contract Cosmina.ad Cosmina.ad buna seara, am urmatoarea speta si as vrea si opinia Dvs. A contracteaza cu B vanzarea unui depozit de materiale, dupa plata si intrarea in posesia ... (vezi toată discuția)
Contract cadru vanzare-cumparare aartist aartist In contract este inserata clauza : "Oricare parte poate solicita rezilierea contractului cu un preaviz de 15 zile". Pot rezilia unilateral oricand acest ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract adisss adisss Buna ziua, Subiectul meu se refera la rezilierea unui contract intre o persoana fizica si o societate prestatoare de servicii (livrare si montare de geamuri ... (vezi toată discuția)