avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rezolutiune contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rezolutiune contract

buna seara,

am urmatoarea speta si as vrea si opinia Dvs.

A contracteaza cu B vanzarea unui depozit de materiale, dupa plata si intrarea in posesia imobilului, A constata ca depozitul nu este suficient de rezistent pentru a conserva o anumita marfa.
il contacteaza pe B abia dupa 5 luni si il ameninta cu rezolutiunea contractului, insotita de daune interese.
cum se poate apara B?

astept cu interes solutii.

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cosmina.ad , utilizator 23:47, 23 Iulie 2012
Prin rezolutiune se întelege desfiintarea, pe cale judiciara sau conventionala, a contractului sinalagmatic cu executare uno ictu, în cazul în care nu se îndeplinesc, în mod culpabil, obligatiile asumate prin conventie, desfiintare care produce efecte retroactive.
Cu alte cuvinte, rezolutiunea contractului este o sanctiune a neexecutarii culpabile a unui contract sinalagmatic cu executare imediata, constând în desfiintarea retroactiva a acestuia si repunerea partilor în situatia avuta anterior încheierii contractului.
Ultima modificare: Luni, 23 Iulie 2012
ContSters259084, utilizator
va multumesc pt raspunsul Dvs.

revin la intrebarea mea, daca A va introduce actiunea in rezolutiunea contractului, aceasta va fi respinsa ca inadmisibila, fara ca B sa opuna vreo exceptie?
in alte cuvinte, care ar trebui sa fie conduita lui B in acest litigiu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cadru vanzare-cumparare aartist aartist In contract este inserata clauza : "Oricare parte poate solicita rezilierea contractului cu un preaviz de 15 zile". Pot rezilia unilateral oricand acest ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare - rezolutiune? Anaj Anaj Se poate rezilia (sau rezolutiona?) un contract de vanzare cumparare marfa intre 2 societati comerciale, prin acordul partilor sau daca nu se respecta termenul ... (vezi toată discuția)
Caut urgent o lamurire anamaria.minea anamaria.minea :(...nu pot sa inteleg de ce in cazul contracului de intretinere si al celui de renta viagera se mentioneaza despre rezolutiune.... de ce nu e vorba de ... (vezi toată discuția)