avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... care sunt formalitatile ca fam mea si fam prietena sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

care sunt formalitatile ca fam mea si fam prietena sa ne cumparam o casa comuna dar fiecare cu act de vanzare cumparare?

Fam mea si fam peietena noua ne dorim sa ne cumparam o casa dar fiecare sa aiba act de vanzare cumparare pe numele separate apoi sa impartim imobilul in doua si fizic,cum ii cerem proprietarului?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:33, 19 Decembrie 2016
Puteti cumpara pe cote parti, insa asigurati-va ca imobilul poate fi dezmembrat apoi in doua unitati locative si partajat.
Se face vanzarea pe cote parti. Cati cumparati, dvs si prietena ? Cumparati 1/2 dvs, 1/2 prietena.
Apoi veti putea imparti si fizic.
Si daca prietena da banii prn prima casa si eu cash?va multumesc din suflet
Si cumparam casa pe doua acte de v-c?
Nu sa fie de acord banca cu dorinta dvs. Nu poate cumpara cu prima casa 1/2 din casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate pe parti la un loc de casa mariustz mariustz Buna ziua, Daca eu si inca o persoana, dorim sa cumparam un loc de casa, se poate face la notar ca eu sa detin partea din teren unde se construieste casa, ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune cu statul, atribuirea spatiului si plata unei sulte tucurasu tucurasu Am o situatie mai complicata si as dori un sfat. Locuiesc intr-un ap de 3 camere, in care exista 2 proprietari, unul eu (o camera, o baie si balconul) iar pe ... (vezi toată discuția)
Vrem să ne reorganizăm loturile moștenite. ce să alegem, vânzare sau dezmembrare? vitalsmart vitalsmart Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie. In trecut am dezmembrat un teren pe care erau si constructii. Dezmebrarea s-a facut in ... (vezi toată discuția)