avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz in serviciu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz in serviciu

Dupa ce un amic, a fost legitimat de un politist de la I..J.P, ia trecut datele de identitate in carnetel si a plecat. Probabil dupa ce a ajuns la birou, acesta a intocmit procesul verbal in mod defectuos, mentionand : 1) contravenientul era sub influienta alcolu. si a tulburat lnistea ..atr.2, pct.25 din L61/91-amend 200 lei
2) Nu s-a legitima .... art. 2 pct 31 din L 61/91 - amenda 200 lei. Total = 400lei
P.V. este semnat la - Comtravenient (am luat la cunostinta) si la-(am primit P.V)
Dupa care au trimis o copie la Taxe si impozite. Dupa cinci luni, amicul avand de platit altceva, la taxe si impozite, a fost informat despre aceasta amenda. Cum trebuie sa procedeze amicul, pentru a demonstra ca P.V. nu este semnat de el si nu a primit o copie a P. V. ?
Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 07:57, 20 Decembrie 2016
La ce data s-au intamplat faptele?
De ce v-a legitimat politia?
La ce data s-a intocmit PV?
La ce data ati aflat dvs. despre PV? Ce scrie pe PV, unde se depune contestatia?
Procesul Verbal a fost incheiat la data de 08.07.2016 , acum cu cateva zile in urma a aflat de aceasta amenda, deci dupa 5 luni de zile. Amicul in cauza.. nu consuma nici un fel de bauturi alcolice, Este invalid invalid cu gradul 1, Pensioat pt. incapacitate de munca, astfel mai completeaza cosul zilei cu '' apelarea'' iar Politia stiiind ca nu-l poate amenda pt. astfel de fapta, a gasit sa faca abuz prin intocmirea defectuoasa ( Art.297 ncp) si sa nu-i dea o copie a P. V. sa u poata face contestatie. Acum solutia ar fi sa demonstram ca nu este semnat de el, apoi celelalte cad de la sine. asa consider. Dar cum sa facem ?
De unde ati aflat de continutul Pv si articolele de lege mentionate in PV?
(sa nu-mi spuneti ca a cautat financiarul in arhiva si v-a prezenat PV)
Nu vreau sa va descos, dar incerc sa-mi dau seama cum s-au petrecut lucrurile.

P.s. Exista vreo legatura intre aceasta disutie si o postare a dvs mai veche (?), respectiv:
Buna!
[...] Politistul m-a legitimat, mi-a notat in carnetel datele, peste 3 luni mi-a intocmit P.V. , l-a expediat dupa 15 zile fata de data din P.V. (ca sa nu mai am termen pt. anulare in instanta) si era semnat de un martor. Am depus si copia plicului alaturat plangerii ( data la care am luat la cunostinta) catre judecatorie. Am solicitat sa vina martorul lor( micinos) in fata instantei . Mi sa anulat cu mentiunea -in mod absolut-. As fi putut sa dau martorul in judecata pt. marturie micinoasa si pe politist pt. abuz in serviciu. #-o
1- Da, de la Financiar , din arhiva,
2 - Actuala poveste este recenta, cu Politist de la I.J.P...

Din citatul prezentat, - Da aceasta situatie am patito eu la Tg. Neamt in anul 2006, cu politia Locala. Am Castigat Procesul, dar cu mult stres, fiidca Politia era reprezentata de juristul lor, martorul lor mintea ca i-am amenintat pe politisti. intrebandu-ma Presedinta completutui.. daca am intrebari asupra martorei, am cerut sa spuna cu ceam amenintat : cu sabia, cu toporul, cu sticle monotov .. Martora a spus: Nu, Nu. spuea cu voce tare .. Atunci eu am solicitat ca Instanta sa retina ca martora a spus ''Nu'' iar pt. vocea mai tare , am mentinat ca sunt barbat, asa e vocea, astfel am doborat pe toti micinosii indreptati asupra mea. Eu am mana dr. apmutata, am gr doi de invalidit. Am absolvit Sc, Pop. de Arte la muzica, curs Orga, astfel ca animator stradal, interpretez muzica instrumentala in diferite orase... In Orasele Celebre, din Franta,.. Germania se practica de f. mult timp si este admirata pt. ca alunga monotonia din orase. Acolo cei care interpreteaza muzica instrumentala stradala, sunt socotiti artisti stradali, iar la noi -contravenienti..pt. fapte inaginate de unii politisti...pt. a ne aduce daune materiale si morale si sa nu ne putem apara in instanta.
Ultima modificare: Luni, 19 Decembrie 2016
tot60, utilizator
Am inteles, in acest caz sunteti oarecum familiarizat cu procedura, deci trebuie sa faceti plangere la judecatorie, sa invocati starea de fapt si necomunicarea procesului verbal precum si prescrierea executarii sanctiunii contraventionale, daca este cazul (Legea 61/91 art.6,7,9 si Ordonanta 2/2001 art.14,25,26,31,37, dupa caz).

Alte discuții în legătură

Martorul asistent nu poate fi găsit și nici adus cu mandat. ce valoare are, în aceste condiții, semnătura lui de pe pv? nchris nchris In cadrul P.V. de contraventie a fost trecut de catre politist ca martor asistent o persoana care nu a asistat la fapta. Martorul meu din masina a ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda tulburarea ordinii si linistii publice claudiu1993 claudiu1993 In data de 16.05.2014 ma aflam la o prietena impreuna cu alte 2 persoane, ascultam muzica, vorbeam, iar la ora 01:05 a aparut politia la usa pentru ca au ... (vezi toată discuția)
Daca pot face o singura actiune in instanta in care sa contest dou procese verbale de contraventie. noilul noilul Intr-o singura zi in data de 21.12.2017 am primit doua Procese Verbale de amenda de la Politia Locala sector 4, Bucuresti. Primul P.V. are ora 20,15 si se ... (vezi toată discuția)