avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestatie amenda tulburarea ordinii si linistii ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestatie amenda tulburarea ordinii si linistii publice

In data de 16.05.2014 ma aflam la o prietena impreuna cu alte 2 persoane, ascultam muzica, vorbeam, iar la ora 01:05 a aparut politia la usa pentru ca au primit o reclamatie cum ca ar fi galagie, toti 4 am fost legitimati si politustu a plecat spunand sa dam muzica mai incet si sa nu mai vina inca o data si totul o sa fie bine, noi am aprit muzic tot, nu au mai fost probleme, iar in data de 22.05 primim 3 dintre noi amenda prin posta de 500 RON, iar proprietarul inca nu a primit nimic. Amenda este intocmita in lipsa, fara martor ( pe P-v scrie ca din cauza orei tarzii), fara semnatura mea.

Pot sa contest amenda si care ar fi sansele de castig sau anulare a amenzii?
Nu are de ce sa fie comunicat PV proprietarului,in conditiile in care la momentul sesizarii ,politistul a legitimat persoanele prezente
Nu aveti temei legal pe care sa il puteti invoca in eventuala contestare a PV
Cred ca nu stiti ce vorbiti...
Cand se reclama o astfel de fapta, trebuie sa stabilm daca s-a comis o contraventie,sau nu. Daca s-a reclamat ca s-a tulburat linistea publica, inseamna ca sunt mai multe persoane deranjate, care sunt, daca vreti persoane vatamate.Acestea devin martori in speta noastra, ca in legislatia romaneasca cuvantul politistul din pacate nu este suficient pentru a constata o fapta , fie ea si de natura contraventionala , fapt pentru care trebuie sustinuta de martori. In cazul spetei prezentate, echipajul se prezinta in locul indicat si gaseste un grup de tineri care stau in fata blocului si discuta, pe un ton in limita bunului simt. Politistii intreaba vecinii daca au fost deranjati si spun toti ca nu. Atunci se pune intrebarea daca apelul la 112 a fost real, sau a fost fals si pentru acest lucru iei legatura cu singura persoana deranjata - apelantul. Daca acesta sustine acuzatia in continuare si staruie si in luarea unor masuri de sanctionare, apelantul nostru se transforma in martor, care este inscris in procesul-verbal si isi asuma responsabilitatea inclusiv in fata instantei de judecata in cazul unei eventuale contestatii a sanctiunii. In caz contrar nu poti lua masura sanctionarii contraventionale, iar daca o iei si nu ai trecut in pv martorul, procesul verbal este anulabil si nu numai acest lucru, poti fi acuzat de contarvenient si de abuz in serviciu si ca ii incalci dreptul la libera circulatie.
Ultima modificare: Duminică, 1 Iunie 2014
claudiu1993, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deranjarea linistii publice calandrino calandrino Starea de fapt: intr-o camera de camin, eu impreuna cu cativa colegi am difuzat muzica, fapt ce a deranjat colega ce locuia la nivelul superior. Aceasta a ... (vezi toată discuția)
Amenda politia locala, sunt sanse de succes daca o contest la ... carmenbucur carmenbucur Intr-o seara, orele 21.40 , fiul meu si un grup de tineri, prieteni, in preajma unui bloc vorbeau mai tare, fapt ce a deranjat un locatar, care a sesizat ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda mariusdanvasile mariusdanvasile Buna ziua, In ziua de 17 mai eu si inca 3 prieteni am fost legitimati de Politia Romana - Sectia 9 iar in ziua de 28 Mai, trei dintre noi am gasit procese ... (vezi toată discuția)