avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestare amenda
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestare amenda

Buna ziua,

In ziua de 17 mai eu si inca 3 prieteni am fost legitimati de Politia Romana - Sectia 9 iar in ziua de 28 Mai, trei dintre noi am gasit procese verbale cu amenda de 500 de lei pentru deranjarea linistii publice. Numai unul cu confirmare de primire prin posta romana.
Nu am fost informati ca vom primi aceste amenzi, si am pierdut nervii necesari de a-mi explica nevinovatia, dar am dori sa contestam amenzile, insa cautam indrumare in acest sens.
Este normal sa primim procesele verbale in cutiile de scrisori, fara o confirmare de primire ? Ne putem lega de lucrul acesta?
Mai este de mentionat faptul ca adresa unde s-a constatat deranjarea linistii publice nu este trecuta unde am fost legitimati pentru doi dintre noi ci la o alta adresa, la aproximativ 200 de metri. Exista cumva articol in lege care ar putea duce la anularea procesului pentru aceasta greseala?
Mai este de mentionat si faptul ca agentul a trecut "Nu a vrut sa semneze" in dreptul campului "Recunoaste fapta" iar la rubrica martori a fost trecut "Nu au fost martori prezenti pentru ca era o ora tarzie" (in jurul orei 00:00).

Va multumesc pentru eventualele raspunsuri,
Marius
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 10:47, 2 Iunie 2015
Buna ziua,
Contestati PV de contraventie in termenul indicat de acestea.
Dupa, degeaba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda tulburarea ordinii si linistii publice claudiu1993 claudiu1993 In data de 16.05.2014 ma aflam la o prietena impreuna cu alte 2 persoane, ascultam muzica, vorbeam, iar la ora 01:05 a aparut politia la usa pentru ca au ... (vezi toată discuția)
Contestatie p.v. cu martor "fantoma" xMusi xMusi Buna ziua, vin cu urmatoarea problema: Aproximativ acum 1 an a fost ziua unui prieten, drept cadou am binevoit sa facem ziua sa de nastere la mine. Am ... (vezi toată discuția)
Problema privind politia comunitara marcian marcian Buna ziua si respect...decurand am primit si eu o amenda de la politia comunitara pt ce nu stiu ca nu mi-sa spus ce fapta am savarsit si nici ce lege am ... (vezi toată discuția)