Dupa ce un amic, a fost legitimat de un politist de la I..J.P, ia trecut datele de identitate in carnetel si a plecat. Probabil dupa ce a ajuns la birou, acesta a intocmit procesul verbal in mod defectuos, mentionand : 1) contravenientul era sub influienta alcolu. si a tulburat lnistea ..atr.2, pct.25 din L61/91-amend 200 lei
2) Nu s-a legitima .... art. 2 pct 31 din L 61/91 - amenda 200 lei. Total = 400lei
P.V. este semnat la - Comtravenient (am luat la cunostinta) si la-(am primit P.V)
Dupa care au trimis o copie la Taxe si impozite. Dupa cinci luni, amicul avand de platit altceva, la taxe si impozite, a fost informat despre aceasta amenda. Cum trebuie sa procedeze amicul, pentru a demonstra ca P.V. nu este semnat de el si nu a primit o copie a P. V. ?
Va multumesc mult
Va multumesc pt. orice raspuns, dar imaginati-va un proces verbal, care are o semnatura la rubrica '' contravenient/ am luat la cunostinta si la DOVADA / am primit procesul Verbal de constatare a contraventiei/ contravenient . deasemeni este scris la Rubrica Mentiuni... ''Nu are de facut mentiuni'' deci incalcand dreptul de aparare a contravenientului. La prima vedere P. V. arata corect. Contravenientul a primit o copie, doar este semnat... Trebuie sa se demonstreze ca nu este semnat de contravenient si nu s-a comunicat P.V.
Teoretic, nu este exclusa comiterea infractiunii de Fals material in inscrisuri oficiale sau chiar de Fals intelectual, pentru care pot fi sesizate organele de urmarire penala. Insa, pana una alta trebuie sa contestati Pv la judecatorie, asa cum am discutat mai sus. Practic nu exista reteta care sa poata fi aplicata in astfel de cazuri, situatia se rezolva de la caz la caz.