avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare titlu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare titlu

BUna. Problema mea e mai ciudata. Soacra a cumparat un teren de la un individ, care in baza legii 18/1991 a cerut terenul inapoi, astfel ca i s-a eliberat un titlu de proprietate. Am inteles de la notar ca nu pot face o uzucapiune pentru ca terenul a facut obiectul legii fondului funciar. fostul proprietar al terenului nu are mostenitori iar eu stau cu titlul in original la mine si nu stiu ce sa fac. Ma puteti ajuta/ Eventual si cu ceva modele de actiune, daca nu presupune ceva complicat? Multumesc mult!!!
Cel mai recent răspuns: capucino , utilizator 22:44, 5 Martie 2017
Titlurile de proprietate se întabuleaza în baza unui dosar depus de topograf la cartea funciară. Găsește un topo serios din zonă apoi depune dosarul la CF și dacă-l refuză, obține refuzul scris și depune-l la instanța competentă împreună dosarul topo, cu actul de vanzare-cumpărare și cu solicitarea înabularii pe numele soacrei.
nicio sansa cu niciun topograf. nu vor sa se incurce. ce as putea face?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond funciar ContSters254407 ContSters254407 Ma poate lamuri si pe mine cineva in legatura cu un proces - fond funciar? (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate: pot vinde cota mea daca nu e intabulata? andreeadani andreeadani avem un titlu de proprietate am facut un partaj succesoral.pot sa vand partea mea decat cu cadastru fara sa-l mai intabulez in cartea funciara facand decat ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune gigelas gigelas Buna seara, Un teren cumparat in 1960 pe baza de chitanta de mana (o am in original). A fost cumparat de un bunic,ce a decedat in 1983. Terenul este lipit ... (vezi toată discuția)