avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pot fi evacuat ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pot fi evacuat ?

Instanta a dat o hotarare executorie de evacuare .inttrebarea este daca pot fi evacuat pana nu vine hotararea prin posta si daca pot fi evacuat iarna.Suntem familie cu copil mic de sase ani am avut un contract de intretinere care sa reziliat am intrat in posesia sumei pt inbunatatiri si va rog sa imi spuneti la ce sa ma astept pt ca nu vreau sa fiu executat silit sa platesc multi bani.Vreau sa stiu daca pot fi executat silit pana nu vine hotararea.Va multumesc si astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: Juri 1 , Consilier juridic 10:58, 20 Decembrie 2016
Hotărârile judecătorești se execută de bună voie. În cazul dvs, înțeleg că nu doriți să executați hotărârea în acest fel. Evacuarea dvs propriu-zisa din imobil poate fi cerută de proprietar sau de altă persoană îndreptățită numai în baza unui titlu executoriu, în cazul de față, hotărârea judecătorească. Deci, până la comunicarea hotărârii, proprietarul nu poate cere executarea silită.
În ce privește evacuarea pe timp de iarnă, art.895 cpc prevede:
(1) Nicio evacuare din imobilele cu destinaţie de locuinţă nu poate fi făcută de la data de 1 decembrie şi până la data de 1 martie a anului următor, decât dacă creditorul face dovada că, în sensul dispoziţiilor legislaţiei locative, el şi familia sa nu au la dispoziţie o locuinţă corespunzătoare ori că debitorul şi familia sa au o altă locuinţă corespunzătoare în care s-ar putea muta de îndată.
(2) Dispoziţiile alin. (1) nu se aplică în cazul evacuării persoanelor care ocupă abuziv, pe căi de fapt, fără niciun titlu, o locuinţă şi nici celor care au fost evacuaţi pentru că pun în pericol relaţiile de convieţuire sau tulbură în mod grav liniştea publică.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita cristina54 cristina54 Buna seara. Exista o lege care interzice executarea silita a unui imobil, pe perioada de iarna. Care este aceasta perioada sau se stabileste functie de ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita liviu.s liviu.s se poate suspenda executarea silita pe timp de iarna? (vezi toată discuția)
Evacuare pe timp de iarna handsu handsu Daca exista si in Romania ,ca si in alte tari europene, moratoriu de interzicerea evacuarilor , indiferent de motive , in lunile de iarna ? (vezi toată discuția)