avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Facturare tva eronat
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Facturare tva eronat

Dupa controlul facut de anaf in urma cererii de rambursare tva am constatat ca la vanzarea de imobil s-a aplicat tva normal de 20% si nu taxare inversa . Intrebarea este -corectia asupra imobilelor vandute catre o societate comerciala platitoare de tva o pot face in decontul urmator si prins pe regularizare atat ca tva deductibil cat si la tva colectata ?? Mentionez ca s-a facut facturi de corectie in luna decembrie 2016 prin care s-a mentionat pe aceeasi factura storno apartament cu tva normal de 20% si randul urmator corectia rezultand astfel o valore cu minus, reprezentand tva-ul platit la buget. Este corect ca tva-ul sa-l prind pe regularizare. ? Sunt obligati sa-mi restituie tva-ul achitat din eroare, tinand cont ca in perioada in care s-a facturat eronat am avut control de la Anaf?? Cum priviti si dpdv al societatii care a achitat valoarea apartamentului inclusiv tva. ? Se face dosar de corectie pentru luna aprilie 2016 luna in care a avut loc achizitia de apartament sau se prinde in luna decembrie 2016 cand s-a primit factura de corectie? Multumesc .

Alte discuții în legătură

Transfer proprietate apartament de pe sc pe pf leventesanta leventesanta In noiembrie 2006 am cumparat un apartament in constructie pe o firma nou constituita si mi-am dedus TVA-ul prin taxare inversa. In acel moment, nu am avut ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva imobil. MateiOvidiu MateiOvidiu 1. In Mai 2022 Am platit avansul pentru un imobil de pe SRL. Fiind o tranzactie imobiliara intre 2 firme, s-a aplicat taxare inversa, deci nu s-a platit ... (vezi toată discuția)
Firnma in insolventa factura emisa in 2009 cu taxare inversa, storno in 2010 cu sau fara tva? deacroxana deacroxana Catre o firma aflata in insolventa in decembrie 2009 s-a emis o factura de 100.000 lei cu taxare inversa. Din 2010 s-a modificat legislatia si nu se mai aplica ... (vezi toată discuția)