avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Procedura inregistrare in ROI
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Procedura inregistrare in ROI

Buna ziua,
Conform OMFP 727/2016, la inregistrarea societatii in ROI se depune:
" Cererea se depune la organul fiscal competent însoţită de:
1. anexa privind datele de identificare ale administratorilor şi asociaţilor contribuabilului la data depunerii cererii de înregistrare;
2. certificatele de cazier judiciar ale administratorilor şi asociaţilor contribuabilului, eliberate în vederea înregistrării în Registrul operatorilor intracomunitari, potrivit art. 11 alin. (3) din Legea nr. 290/2004 privind cazierul judiciar, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, valabile la data depunerii cererii de înregistrare. Cererile de înregistrare a societăţilor pe acţiuni se depun însoţite de certificatele de cazier judiciar ale administratorilor;
3. documentele eliberate de organele de urmărire penală şi/sau documentele eliberate de serviciul/compartimentul juridic din cadrul organului fiscal competent sau din cadrul organului fiscal ierarhic superior, în condiţiile prevăzute la pct. 3 şi 4 din secţiunea 1 a cap. II ..."
Acum intrebare: de ce la ANAF IASI ne obliga sa aducem certificatul constatator ONRC de 45 de lei (in original si pe care sa scrie ca e pentru ROI), cand procedura prevede clar ca ei sunt cei care fc verificarea RECOM Online?
Cum e in alte judete?
Unde reclam acest abuz? In niciun caz la ei unde astepti 45 de zile ca sa te trimita la Bucuresti, de unde te trimite iar la Iasi.
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 17:16, 9 Octombrie 2017
de la 01.01.2017 cf.OUG 84/2016 nu mai este necesara înscrierea in ROI.
Mda, dar eu aveam nevoie sa ma inscriu pe 20.12.2016...slava Domnului ca s-a scos si aberatia asta...vin altele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura inregistrare roi adema1980 adema1980 Buna ziua, Conform OMFP 727/2016, la inregistrarea societatii in ROI se depune: \" Cererea se depune la organul fiscal competent [b]însoţită de:[/b] ... (vezi toată discuția)
Depunere formular 095 carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Ce documente se depun odata cu cererea de inregistrare in ROI ? Am fost inregistrati acum cca doi ani, dar pt ca nu am mai efectuat operatiuni ... (vezi toată discuția)
Lnscriere registru opratori intracomunitar Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Spuneti-mi va rog, daca societatea a fost inscrisa in ROI dar din cauza ca nu a avut operatiuni a fost stearsa pentru a se reinscrie inafara de ... (vezi toată discuția)