avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Garantii materiale transferate intre 2 societai ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Garantii materiale transferate intre 2 societai diferite?

In luna decembrie 2008 mi-am dat demisia de la societatea la care lucram,iar a doua zi am semnat un contract de munca cu o alta societate(administratorii acestor 2 societati sunt sot si sotie,deci o firma era a lui si una a ei).Dupa ce mi s-a semnat fisa de lichidare am facut o cerere de restituire a garantiilor materiale(postul pe care l-am ocupat a fost de casier) pe motiv ca am incheiat colaborarea cu firma respectiva.Cererea mi s-a respins pe motivul ca se vor transfera celeilalte firma la care m-am reangajat.Au trecut 9 luni de atunci,nu mi-am primit garantiile materiale de la firma de la care am plecat,iar azi am aflat ca mi-au transferat banii in noul cont deschis de societatea la care lucrez acum.Legal se poate asa ceva?sa mi transfere garantiile de la o societate la alta,si asta fara acordul meu?
Cel mai recent răspuns: BIANCA_JCAN , utilizator 14:03, 3 Septembrie 2009
Nu este posibil, si este necesar un alt contract de constituire a garantiei cu noul angajator.
Trebuia sa inceteze vechiul contract si sa fi semant un act din care sa rezulte ca v-ati ridicat garantia si deopotriva sa se incheie noul contract in care sa se stipuleze ca ati varsat respectiva suma incasata cu titlu de garantie in contul noului angajator.
Noul anagajator mi-a deschis un cont nou de garantii.Insa eu nu am semnat nici un contract de lichidare cu fost firma angajatoare,conform careia mi-as fi primit garantiile,si nici la noua firma nu am semnat nici un act cum ca as dori sa vars acele garantii in noul cont deschis la societatea la care lucrez in prezent.Am inteles ca nu este legal ceea ce au facut,va rog sa-mi spuneti unde trebuie sa ma adresez pentru a rezolva acest abuz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit rugina rugina in urma cu 10 ani am cumparat produse de la un magazin care lucra cu banca BCR, am luat produsele, am platit prima rata si tot in acea luna am achitat tot ... (vezi toată discuția)
Restituire garantie lucian75 lucian75 este legal ca angajatorul sa restituie garantie retinuta (euro) dupa 6 luni de la incetarea contractului?pot face ceva ptr a o recupera mai repede..avand in ... (vezi toată discuția)
Garantie mihaela_cipi mihaela_cipi sunt angajata la un supermarket,cu gestiune comuna pe postul de casier, iar anul acesta a iesit minus mare la gestiune din cauza unui casier care nu scana ... (vezi toată discuția)