avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Re-vindere Licenta
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Re-vindere Licenta

Buna ziua, acum cativa am cumparat o licenta a unui program pe termen nelimitat, un program pe care nu-l mai folosesc si as dori sa o vand. Este posibil acest lucru ?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 01:57, 13 Ianuarie 2017
Depinde despre ce fel de licenta este vorba. De ex. anumite licente sunt legate de configuratia hardware a calculatorului sau de o cheie din BIOS/UEFI. Aceste licente, chiar daca le-ati vinde, n-ar putea fi folosite si ati fi acuzat de escrocherie.

Termenii licentelor interzic de obicei revanzarea, atat ca acesti termeni nu au fost niciodata recunoscuti drept valabili de un tribunal romanesc. Ceea ce conteaza este textul legii: este sau nu este piraterie informatica.
Cititi documentul de Trade Agreement al produsului software. Daca producatorul va da drept de retail explicit, atunci puteti sa il distribuiti comercial, altfel nu.
Trade Agreement s-ar dori un contract in drept civil, dar ma tem ca instantele romanesti nu-l vor recunoaste ca atare (contract semnat in scris de o singura parte, deci nu e valabil).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate vanzare dvd/cd microsoft windows 10 Cipriandan93 Cipriandan93 Buna ziua, Avem o curiozitate, este legal sa comercializezi sisteme de operare Microsoft Windows 10 pe suport USB/CD/DVD pe teritoriul Romaniei fiind o ... (vezi toată discuția)
Achizitionarea de software sh manea_andrei manea_andrei Buna ziua! As vrea sa stiu daca este legal sa cumpar software(jocuri, Office, Windows) la mana a 2a.Daca da in ce conditii. Multumesc! (vezi toată discuția)
Pirateria pe internet, programe fara licenta Pink_Martini Pink_Martini Am auzit acum la stiri la radio ca se fac controale pentru cei care detin/folosesc programe fara licente. Cum se fac aceste controale? cica sint unii care ... (vezi toată discuția)